Bir Fatura İle Başlayın.

Amazon Entegrasyonu

BirFatura’nın Amazon Entegrasyonu ile Amazon Mağazanızı Hızlı ve Kolay Bağlayın, İş Yükünüzü Azaltın!

Amazon Pazaryeri Entegrasyonu

Amazon Entegrasyonu Nedir?

Amazon entegrasyonu otomatik faturalandırma, gelen siparişlerin çekilmesi, kargo, müşteri soruları, SMS gönderimi gibi pek çok işlemin Amazon API entegrasyonu kullanarak tek bir panel üzerinden yürütmenizi kolaylaştıran entegrasyon çözümüdür. 1 veya daha çok Amazon mağazasını, e ticaret web sitesini kolaylıkla entegre etme imkanı tanır.

Günlük Raporlama

Faturalandırılan satışlarınız ve giderlerinizi kayıt altına alarak ön muhasebe raporlarını alabilir, gelir-gider takibini yapabilirsiniz.

Çoklu Mağaza

BirFatura Amazon entegrasyonu aynı anda birden çok mağazayı yönetmenin en kolay yollarından biridir. 

Mutabakat Sistemi

Komisyon, gecikme veya temin edememe cezası, kargo kesintileri gibi pek çok kalemi doğru bir şekilde görebilir, net kar oranını pratik olarak hesaplarsınız.

Kargo Yönetimi

Anlaşma yaptığınız kargo şirketinin API kurulumunu yaparak kargo fişlerini yazdırma, kargo hareketleri, müşteriye bildirim özelliklerini kullanabilirsiniz.

Fatura Kesimi

Faturalarınızı gelen siparişlerinizin bilgileriyle ister otomatik isterseniz de manuel olarak saniyeler içerisinde faturalandırabilirsiniz.

Ürün Maskeleme

Faturada açık şekilde yazmasını istemediğiniz ürünlerde ise ürün maskeleme özelliğini aktifleştirmeniz yeterlidir.

Günlük Yedekleme

Sistem tüm bilgilerinizi yedekleyerek 10 yıl boyunca kayıt altında tutar. Tüm verilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

SMS Bildirimleri

Hizmet aldığınız SMS firmasını sisteme tanımlayarak müşterilerinize yapacağınız bildirimleri aynı panelden gerçekleştirme olanağı sunulur.

Amazon Entegrasyonu Kullanmanın Avantajları

Dünya üzerinde en güçlü ve çok kullanılan online alışveriş platformları arasında üst sıralarda konumlanan Amazon, Amazon Türkiye ile ülkemizde de üstün başarısıyla ön plandadır. Hazır ve geniş müşteri kitlesine sahip Amazon satıcılarına farklı satış stratejileri sunmasıyla ise daha değişik bir yol izliyor. Amazon’dan para kazanmayı hedefleyen işletmeler için ürünlerini hem yurt içi hem de yurt dışında pazarlamanın pratik yolları da bulunuyor.

İlk etapta Amazon Türkiye satışlarına başlamanız için Amazon satıcı hesabı açmanız yeterli, ancak siparişler çoğaldıkça tek tek fatura kesmek, her siparişe kargo fişi yazdırmak, siparişleri görüntülemek gibi işlemler zamanla iş yükünüzü artırmaya başlayabilir. Amazon entegrasyonu işte bu noktada operasyonel süreçleri çok daha kolay yönetmenize yardımcı olur. Müşterilerinize daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak adına BirFatura’nın sunmuş olduğu Amazon entegrasyon programını hızlıca aktifleştirebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Amazon Nedir?

Dünyanın en çok ziyaret e ticaret sitelerinden biri olan Amazon pazaryeri Washington merkezli Amerikan şirketidir. 1994’te kurulan şirket başlangıçta sadece kitap satışı yapan bir web sitesi iken pazarını genişleterek tüm kategorilerde hizmet vermeye başlamıştır. 2018 yılında Türkiye’ye giriş yapan Amazon dropshipping ile veya kendi stoğundan satış yapmak isteyen herkes için uygun bir platformdur. Lojistik konusunda da satıcılara seçenek sunan Amazon FBA ve FBM yöntemiyle siparişleri kargolama yöntemleri bulunuyor. Bununla birlikte Amazon yurtdışı satış yapmak isteyenler için ise Amazon Avrupa ve Amazon Global olarak iki farklı pazar yeri alternatifi de yer alıyor. E ticaret sitenizde var olan ürünleri ya da direkt olarak Amazon’dan satışa sunma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Amazon Pazaryeri Entegrasyonu

Amazon API Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Amazon satıcı hesabınıza giriş yaparak ID bilgilerinizi öğrendikten sonra dakikalar içerisinde kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Ayarlar → Mağaza Ayarları ayarları menüsünü takip ederek gerekli alanları eksiksiz bir şekilde doldurduğunuza emin olunuz.

Düzenle → Yeni Mağaza Ekle adımlarını takip ederek, Hepsiburada mağaza entegrasyon işleminizi başlatınız.

Mağazanıza gelen siparişlerinizi otomatik olarak panelimize çekebilmemiz için mağazanızın kimlik bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde gerekli alanlara giriniz. İşlemler tamamlandıktan sonra artık mağazanız BirFatura.com paneline başarıyla bağlanmış olacak.

BirFatura ekibi olarak Amazon entegrasyonu ve kurulum hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı cevaplamak için yanınızdayız, [email protected] e posta adresimizden, 0850 303 32 96 numaralı telefon numaramızdan ve canlı destek yoluyla bize ulaşabilirsiniz.

Amazon Entegrasyonunu BirFatura Farkıyla Hemen Kullanmaya Başlayın

Hiçbir ücret ödemeden, BirFaturanın avantajlarını tam 30 gün boyunca bizzat deneyimleyin. Memnun kalırsanız, abonelik işlemlerinizi başlatmak ve sizi mutlu müşterilerimiz arasında görmek için sadece bir telefon/mail uzaklığındayız.

BirFatura’nın sunmuş olduğu Amazon entegrasyon programıyla sipariş, fatura ve ön muhasebe işlemlerini tek panelden yönetme kolaylığından yararlanın.

BirFatura Illustrasyon

Amazon Hakkında Bilgi Edinmek için BirFatura'ya Göz Atın

Washington-Seattle’da kurulmuş teknoloji şirketidir. Dünyanın en büyük 5 şirketi arasına girmeyi başarmak ile birlikte en çok ziyaretçi alan e ticaret sitelerinden biridir.

Amazon CEO’su ve kurucusu Jeff Bezos, Amazon Türkiye Genel Müdürü ise Richard Marriott’dur.

Amazon kuruluş tarihi 5 Temmuz 1994’tür.

Başlangıçta yalnızca kitap satışı yapılan bir online alışveriş sitesi iken 20’den fazla kategori eklendi ve hızla büyüyerek dünyanın en büyük pazaryerlerinden biri konumuna geldi.

16 farklı pazaryeriyle 17 ülkede varlığını sürdüren Amazon Türkiye’ye ek olarak İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Polonya, İsveç, Kanada, Meksika, Brezilya, Japonya, Hindistan, Avustralya, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış yapabilirsiniz.

Amazon Türkiye ofisi İstanbul Şişli’de bulunmaktadır.

Dünyada Türkiye dahil olmak üzere 16 ayrı pazaryeriyle hizmet veren platform 300 milyonun oldukça üzerinde kullanıcı sayısına sahip olmakla birlikte yalnızca ABD’de 195 milyon ziyaretçi kaydedilmiştir. Bu anlamda marka bilinirliğini kanıtlamış şirket, müşteri memnuniyetine ve kullanıcılarının olumlu deneyimini bir hayli önem vermektedir. Dolayısıyla “Amazon Türkiye güvenilir mi?” kullanıcıların aklına gelen ilk sorulardan biridir. Hem alışveriş yapmak hem de Amazon satıcısı olmak açısından güvenilirliği kanıtlanmıştır.

Amazon FBA açılımı Fulfilled by Amazon şeklindedir. Amazon’un sunduğu lojistik hizmetidir. Satıcılara sunulmuş olan bu güvenilir ve hızlı teslimat seçeneği sayesinde anlaşmalı lojistik firmaları ve platform tüm sorumluluğu üstlenir. Her ülkede belirli yerlerde bulunan lojistik depolarına satıcılar ürünlerini gönderir, sipariş yönetimi ve müşteri hizmetleri Amazon tarafından sağlanır. 24 saatte kargolanan siparişlerin paketleme, gönderim, iade gibi tüm süreçler sizin adınıza yürütüldüğünden fazla sayda müşteriye daha iyi hizmet sunulur ve gelirinizin artışını olumlu etkiler.

Fulfillment by Merchant anlamına gelen Amazon FBM modelinde satıcılar sipariş süreçlerinin tamamını kendi yönetir.

Amazon’un dünya üzerinde yaklaşık 185 adet bulunmaktadır. Bunlardan 70 tanesi Avrupa’da 70, Asya pazarında ise 75’den daha fazla olduğu bilinmektedir.

Bilinen 3 adet Amazon Türkiye depoları mevcuttur. Sonuncu deposunu 2021 yılında İstanbul Gebze’de açmıştır.

Amazon FBA modelini kullanarak ürünlerinizi pazarlamak isterseniz öncelikle Seller Central üzerinden Amazon Türkiye satıcı hesabı açmalısınız. Ürünlerinizi sisteme yükleyip Amazon deposuna gönderim sağladıktan sonra bu modeli kullanmaya başlayabilirsiniz.

Amazon stoksuz satışı olan dropshipping yöntemi herhangi bir ürünü deponuzda fiziksel olarak bulundurmaya ihtiyaç duymayan bir sistemdir. Bu şekilde ilgili tedarikçilerden temin etme, hem çok satılan hem de popüler ürünleri belirleme ve hedef kitlesiyle buluşturma imkanı tanırken depo masrafından kurtulmanıza yardımcı olur. Türkiye’de pek tercih edilmemekle birlikte stoksuz satışın en çok yapıldığı bölgeler Avrupa ve Kuzey Amerika’dır. Amazon mağazanıza sipariş geldiğinde tedarikçisine sipariş otomatik geçilerek komisyon, kargo ücreti, alış fiyatı gibi tutarlar düşülür ve karınızı elde edersiniz.

“Amazon’dan nasıl satış yapılır?” diye araştırıp e ticaret yapmak isteyenler için Amazon mağaza açma işlemini tamamlamak gerekir. Başvurunuz onaylandıktan sonra 2 farklı yöntemden birini tercih edebilirsiniz. Amazon dropshipping yaparak gelir etmenize imkan tanıyan bir pazaryeridir. Böylece ürün temin etmenize gerek kalmaz. Diğeri ise temin ettiğiniz veya kendi ürettiğiniz ürünlerin satışıdır.

Dünyanın en büyük beş şirketinden biri arasına giren Amazon profesyonellik, hızlı lojistik desteği olanağı, güvenilirlik, hazır ve oldukça fazla müşteri kitlesi gibi yönlerden avantajlı bir platformdur. Ürünlerinizi Amazon Türkiye satışı kurallarına uygun şekilde düzenlerseniz kısa sürede kar elde edebilirsiniz.

Amazon satıcı hesabı açmak için Seller Central bölümüne giriş yapın. Başvuru için şirketinize ait e posta adresi, şirketiniz adına sorumlu olan kişinin iletişim bilgileri, adres doğrulaması için banka hesabı yada kredi kartı dekontu, ödeme yapılabilecek kredi kartı ve üyelik ücretinin ödenmiş olması istenmektedir.

Amazon satıcı hesabı açma ücreti aylık 99 TL+KDV şeklindedir. Fakat kısıtlı süre ile yeni satıcılardan Amazon mağaza ücreti alınmamaktadır.

Amazon Türkiye satışı için en az şahıs şirketi veya diğer şirket türlerinden birine sahip olunması istenir.

Türkiye pazarında mağaza açmış kullanıcıların hem giderlerini mutlaka faturalandırmaları hem de satışını yaptıkları her ürün için alıcılara fatura düzenlemeleri gerekir.

Amazon mağazanızdan sipariş veren kullanıcılara fatura kesebilmek için Amazon entegrasyonu kullanıyor olmaya ihtiyaç vardır. Bu şekilde Amazon e fatura kesebilirsiniz.

Giyim, elektronik, kişisel bakım, kitap, oyuncak, gıda, outdoor gibi kategoriler satış hacmi en yüksek kategoriler arasındadır. “Amazon’da en iyi ne satılır?” noktasında da Türkiye’de en çok satılan ürünlerin her zaman iyi satış potansiyeli vardır.

Amazon entegrasyonu, Amazon entegrasyon firmaları tarafından genellikle ücretli hizmet olarak sunulur. Oldukça düşük fiyatlandırma politikası uygulanmakla birlikte sadece entegrasyon değil birçok özelliğin beraber kullanılabildiği göz önünde bulundurulduğunda ekonomik olduğu söylenebilir. Ayrıca BirFatura’nın Amazon entegrasyonu ile çalışmanız durumunda 30 günlük ücretsiz deneme imkanı sunulmakla birlikte demo sona erdiğinde aylık, 6 aylık, yıllık ve 3 yıllık paketlerden birini seçebilir, aylık KDV dahil fiyatlarla abone olabilirsiniz.