Bir Fatura İle Başlayın.

e-Arşiv Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-arşiv başvurusu
Tüm usul ve uygulama esasları 509 numaralı Vergi Usul Kanunu ile düzenlenen e-belge çeşitleri arasındaki e-arşiv başvurularını mükellefler e-faturaya geçtikten sonra yapabiliyor. Yani hali hazırda zorunlu veya isteğe bağlı olarak e-fatura geçiş işlemlerini tamamladıktan sonra aynı tarihte e-arşiv faturaya da geçmeniz gerekecek. Bununla birlikte e-arşiv fatura başvurusunu da e-faturadaki ile benzer şekilde GİB portal, özel entegratör ve kendi entegrasyon altyapısından herhangi birini tercih ederek yapabilir, yazının devamını okuyarak e-arşiv faturaya nasıl geçilir bilgi edinebilirsiniz.

Başvuru işlemlerine sırasında elektronik imza atabilmeniz için limited, anonim gibi tüzel şirket sahibiyseniz mali mühür, şahıs ise e-imza veya mali mühür sertifikalarından birini temin etmeniz gerekir; elektronik imza başvurusunu e-imza sayfamıza tıklayarak yapabilir, mali mühür almak için nelerin gerekli olduğunu “Mali Mühür Nedir, Nasıl Alınır?” başlıklı yazıdan öğrenebilirsiniz. Temin ettikten sonra e-arşiv portal başvuru sayfasına tıklayıp e-arşiv başvuru formunu doldurun; giriş bilgilerini mali müşavirinizden öğrenebilirsiniz. Süreç e-fatura portal başvurusu ile benzer olduğundan uygulayacağınız adımları “e-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?”daki gibi gerçekleştirebilirsiniz.

e-Arşiv Başvuru Sorgulama

Portal başvurunuzu tamamladığınızda  belirtmiş olduğunuz e-posta adresine GİB tarafından bilgilendirme mesajları gönderilir. Ancak başvuru durumunu size verilen e-arşiv başvuru sicil no ile de portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/Sorgula.jsp adresi üzerinden takip edebilirsiniz.

Özel Bilgi-İşlem Sistemi ile e-Arşiv Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

7/24 kesintisiz GİB e-arşiv fatura uygulamasına bağlı olabilecek yeterli yazılım, teknik donanım altyapılarınız mevcut ise kendi bilgi-işlem sisteminizi kurarak e-arşiv kesmeniz mümkündür. Bunun için GİB’e başvurarak aşağıdaki belgeleri Zübeyde Hanım Mahallesi Etlik Caddesi No:16 Altındağ/ANKARA adresine postalamanız gerekir. Belgelerinizi sunmanızın ardından onay verildiği takdirde test aşamasına geçebilirsiniz.

  • Şirket yetkili tarafından imzalanan başvuru dilekçesi
  • Yetkili noter tasdikli imza sirküleri
    Fatura oluşturma, imza/onay, zaman damgası kullanma, aktarım süreçlerini ayrıntılı anlatan BİS (Bilgi İşlem Sistemi) raporu
  • TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu)’dan alınan TS ISO IEC 27001 ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesi
  • ISO 20000 veya TS ISO IEC 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi belgesi
  • GİB’in e-arşiv kılavuz ve tebliğlerindeki usullere uygun düzenlenmiş rapor ve belge örnekleri

Dilerseniz konunun detaylarını GİB e-Arşiv başvuru kılavuzu yardımıyla da öğrenebilirsiniz.

Özel Entegratör ile e-Arşiv Başvurusu

GİB tarafından yetkilendirilen lisanslı özel entegratörler ile çalışarak kullanımı kolay arayüzü bulunan çevrimiçi programlar üzerinden e-arşiv fatura kesebilirsiniz. Seçtiğiniz özel entegratör firmaya e-imza/mali mührünüzü temin etmiş olarak başvurmanız yeterlidir. Destek personeli, portala sözleşme, vergi levhası, kimlik fotokopisi gibi belgelerinizi sisteme yükledikten sonra başvurunuzu oldukça kısa süre içerisinde yapar. Aktif hesabınız ile uygun fiyatlı kontör ve üyelik paketlerinden birini seçip e-arşiv fatura oluşturma, gönderme, saklama gibi hizmetlerini güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. e-Arşiv fatura başvurunuzu hemen yapıp ücretsiz deneyebilirsiniz!

BirFatura'yı 30 Gün Boyunca Ücretsiz Olarak Deneyimleyin!

BirFatura’nın avantajlarını hiçbir ücret ödemeden 30 gün boyunca bizzat deneyimleyin. Memnun kaldığınız taktirde abonelik ve kurulum işlemlerini başlatmak için size bir telefon araması ya da bir e-mail kadar yakınınızdayız!

BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: