Bir Fatura İle Başlayın.

e-İmza Başvurusu için Gerekenler

e-imza başvurusu nasıl yapılır
Dijital dünyadaki her işi güvenli bir şekilde halletmede elektronik imza oldukça kurtarıcı bir araç. Özellikle e-belge geçişleri ve daha pek çok dijital işlemde ıslak imzanın yerini artık e-imza alıyor. Dolayısıyla yakında adını daha sık duyma ihtimali olacağından bir an önce edinmekte fayda var. e-İmza başvurusunu online yapabildiğiniz ve kısa sürede teslim alabileceğiniz için vakit kaybetmeden kullanmaya başlamak da gayet kolay. Bu sebeple hem size hem de kurumunuza özel üretilen e-imzaya nasıl başvurulur, e-imza nasıl ve nereden alınır gibi konuları hemen açıklığa kavuşturmak istedik.

e-İmza satın almak için Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı lisansı alan tüm kuruluşlara ve onların bayilerine başvurabilirsiniz. Bunlar arasında TÜBİTAK Kamu SM, PTT, e-Tuğra gibi en bilinen lisanslı firmaların yer almasına ek olarak e-imza bayisi BirFatura aracılığıyla da kolaylıkla temin edebilirsiniz.

e-İmza Başvurusu için Gerekenler Nelerdir?

Elektronik imza başvurusunu hem kendiniz hem de kurumunuz adına yapmanız mümkündür. Şirketinize e-imza almayı isterseniz şahıs şirketi ise olabilir; limited, anonim gibi tüzel kişilik arz eden şirket sahibi iseniz mali mühür başvurusu yapmanız gerekir; “Mali Mühür Nedir, Nasıl Alınır?” adlı yazıya tıklayarak gerekli adımları öğrenebilirsiniz. Ayrıca 18 yaşından küçük kişilerin alabilmesi için aile bireylerinden birinin yanında gelerek imzalı onay vermesi yeterlidir. e-İmza başvurusu için gerekli evrakları tamamlayıp e-imza başvuru ücretini ödedikten sonra 1-2 gün içerisinde elektronik sertifikayı teslim alabilirsiniz.

e-İmza Başvurusu için Gerekli Evraklar

İstenen belgeler firmaya göre değişiklik gösterebilir. Sunmanız gereken belgeler çoğunlukla aşağıdaki gibidir:

  • Sürücü veya kimlik belgesi (T.C kimlik numarası yazıyor olmalıdır)
  • e-İmza başvuru formu
  • İmza sirküleri (şahıs)
  • İmza beyannamesi (şahıs şirketi)
  • BirFatura’ya sadece kimliğiniz ile başvurmanız yeterlidir.

Elektronik İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuruların online yapılabilmesi sayesinde süreç oldukça kısalmaktadır. Seçtiğiniz elektronik imza sağlayıcısının web sitesinden kullanıcı hesabı açıp 1, 2 ve 3 yıllık e-imza üyeliklerinden birini seçip ücreti yatırdıktan sonra belgeleri panele yükleyerek başvuruyu tamamlayabilirsiniz. BirFatura’yı tercih ettiğinizde aynı veya ertesi gün ofisimizden veya seçeceğiniz diğer teslimat noktalarından e-imzanızı alabilirsiniz. Bununla birlikte sertifika, yalnız başvuru sahibine teslim edilmektedir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yeni getirdiği düzenlemeye göre artık ön başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacaktır. Aşağıdaki adımları takip ederek e-imza ön başvurusunu yapabilirsiniz:

e-imza-basvuru btk
Sonraki sayfada “İnternet Bankacılığı” sekmesini seçin. Açılan sayfada mobil bankacılık hizmetini aktif kullandığınız bankayı seçin.
e-imza başvurusu nasıl yapılır
  • Ardından seçtiğiniz bankanın mobil bankacılık bilgileriyle yeniden e-Devlet’e giriş yapın.
e-imza başvuru e-devlet
  • Açılan sayfadaki güvenlik kodunu yazın ve “Doğrula” butonuna basın.
e-imza-basvuru-kimlik-dogrulama
  • İşletme/Hizmet Sağlayıcı alanını e-Tuğra olarak, İşletme/Sağlayıcı Tipi kısmını ise Güvenli e-İmza seçin.
e-imza-basvurusu
e-imza-basvurusu-
  • Sistem onay sayfasına yönlendirecektir, başvurunuzun yanındaki “Onayla” butonuna basın.
e-imza başvuru onay
  • Ardından kimlik bilgilerini okuyup kontrol ettikten sonra sözleşmeyi onaylayın.
  • Bu aşamadan sonra dilerseniz e-İmza Satın Al sayfamızdan seçtiğiniz e-imza paketini alarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Dilerseniz aşağıdaki videodan da e-Devlet başvurusunu nasıl yapabileceğinizi izleyebilirsiniz:

Neden e-İmza Almalı, Ne Gibi Avantajları Var?

e-İmza nedir kısaca hatırlamak gerekirse 5070 sayılı Elektronik İmza kanununa göre elektronik ortamda oluşturulan belgeleri imzalamak amacıyla kullanılarak ıslak imza yerine geçen dijital veriler anlamına gelir. Tamamen gönderen kişiye ait olmasının yanı sıra elektronik verilerle şifrelenir ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılır. Bununla birlikte sadece imza sahibi tarafından kullanılabilmesi sayesinde son derece güvenli bir sistemdir. Hem işletmelerin hem de kişilerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlayabilmesi e-imza olmadan mümkün değildir. e-Fatura, e-arşiv fatura gibi e-belge çeşitlerine geçmenin yanında internet ortamında yapmanız gereken neredeyse tüm işlemleri, tıpkı ıslak imza atıyormuş gibi kolaylıkla onaylamanızı sağlar.

Öte yandan GİB portaldan fatura kesen mükellefler portala her girişlerinde ve belgeleri onaya sunarken oldukça sık kullanırlar. Bunun dışında günümüzde kurumlar arası işlemler, e-Devlet, UYAP gibi sistemlere giriş yaparken, sınav-pasaport başvuruları, patent başvuruları, MERNİS-MERSİS girişleri, TAKBİS, ihale katılımları, banka işlemleri gibi yerlerde işlev görürken belkide yakın gelecekte her işlemde görev alması bekleniyor. Kolay arayüze sahip elektronik imza oluşturma aracı içerisindeki elektronik şifreleme sertifikası ile kurulmuş e-imzanın avantajlarını aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

  • Oldukça etkili bir kimlik doğrulama aracıdır. Bu sayede işlemi yapan kişinin inkar etmesi zorlaşır.
  • Son derece güvenlidir; sertifikanız çalınmadığı sürece başkasının kullanması mümkün değildir.
  • Belge üzerinde yapılan değişiklikleri fark etmeye yardımcı olur.
  • İmzalama prosedürlerinden kurtarır.

e-İmza Başvurusu Yapmak BirFatura ile Çok Kolay!

Aşağıdaki butona tıklayarak BirFatura’ya ücretsiz üye olduktan sonra uygun fiyatlı e-imza seçeneklerinden birini seçebilir, evraklarınızı teslim ettiğiniz takdirde aynı gün içerisinde teslim alabilirsiniz. Üstelik yanındaki kontör hediyeleri sayesinde e-belgeleri hızlıca oluşturabilirsiniz.

BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: