Bir Fatura İle Başlayın.

Hangi e-Fatura Programı İşletmeme Daha Uygun?

Hangi E-Fatura Programı İşletmeme Daha Uygun

Genel ölçekte ticaretin gelişmesiyle birlikte artan işletme sayısı, e-fatura programı seçeneklerini de bolca çeşitlendirdi diyebiliriz. Peki gerçekten e-fatura kesmek için program gerekli mi? Milyonlarca şirketin aylık alış-satış dahil yüzlü, hatta binli rakamları aşan fatura kapasitesine ulaşabileceğini düşündüğünüzde üst düzey güvenlikli ve yeterli alana sahip sunucularınız varsa, elbette gerek yok. İşte hem bu nedenle hem de açıklayacağımız diğer avantajlarından dolayı bir program kullanmak günümüz şartlarında oldukça elzem bir hal aldı.

Mevcut durum böyle iken işletmenizin ihtiyaçlarına en uygun e-fatura programının hangisi olduğunu, e-fatura yazılım firmalarının en popüler olanlarını yakından tanıyıp anlamanıza yardımcı olmak adına bir derleme hazırladık. Böylelikle yazının devamını okuduğunuzda nelere dikkat etmeniz gerektiğini, ortak noktaların neler olduğunu ve firmaların hangi farklı özellikler sunduğunu detaylı görmüş olacaksınız.

sık tercih edilen 13 e-fatura programı
Fatura kesmek için program araştırmanıza katkısı olabilecek noktaları açıkladıktan sonra sıra, yaygın kullanıma sahip firma seçeneklerine geliyor. Sıralaması rastgele seçilmiş markalar içerisinden sık karşılaşabileceğiniz 13 firmayı sizin için inceledik:

1. Paraşüt e-Fatura Programı

“Paraşüt nedir?” diye araştırdığınızda 2013 yılında bu sektöre giriş yapan Paraşüt’ün, Mikro Yazılım bünyesinde hizmet veren bir firma olduğuyla ilgili bilgiler ile karşılaşırsınız. Paraşüt Yazılım Teknolojileri A.Ş. ticari ünvanıyla faaliyetlerini sürdüren marka, şirketlerin elektronik fatura dahil diğer e-belge dönüşüm süreçlerine de eşlik ediyor. Bunların dışında pazar yerleri, kargo, e-ticaret, banka entegrasyonlarına ek olarak ön muhasebe programları da sunuyor.

Ön muhasebe özelliğiyle cari hesap takibi, gelir gider takibi, online tahsilat gibi işlemleri yapabilirsiniz. Ayrıca fiziksel mağazası olan satıcılar için mağaza yönetimini kolaylaştıran entegrasyonları da bulunuyor. Ancak e-ticaret paketlerinde ayrı fiyatlandırma seçenekleri bulunmasının yanı sıra elektronik fatura kontörlerinde Paraşüt programı fiyatı KDV hariç uygulanıyor.

2. Yengeç e-Fatura Programı

Salyangoz Teknoloji A.Ş olarak hizmet veren Yengeç yazılım da kullanışlı özellik sunan firmalardan biri. Kullanışlı arayüze sahip yönetim panelinde e-arşiv ve elektronik fatura, stok, sipariş, pazar yeri, kargo, ön muhasebe, e-ticaret, stok entegrasyonu gibi opsiyonlar yer alıyor. Uygun Yengeç kontör fiyatlarına sahip marka e-ticaret, pazar yeri, e-ihracat gibi ayrı fiyatlandırma seçeneklerine sahip.

3. Logo İşbaşı e-Fatura Programı

“Logo yazılım nedir?” şeklinde arattığınızda köklü geçmişe sahip bir marka daha karşınıza çıkıyor. GİB tarafından yetkilendirilmiş entegratörler arasında bulunan firma, Logo İşbaşı adıyla vergi mükelleflerinin işlerini kolaylaştıran yazılım çözümleri üretiyor. E-arşiv, e-smm, e-fatura kesme programının dışında ön muhasebe süreçleri ve stok takibi de yönetilebiliyor. Logo İşbaşı fiyat listesi ise e-dönüşüm, ön muhasebe paketleri şeklinde ayrılıyor. 

4. EDM Bilişim Fatura Programı

“EDM Bilişim nedir?” sorusu vergi mükellefleri arasında merak konusudur. EDM Bilişim yılların tecrübesiyle hem güvenli hem de güçlü altyapıya sahip, GİB’in yetkilendirdiği entegratörler arasında yer alıyor. Elektronik belgelere ek olarak e-dekonttan e-sigortaya kadar oldukça geniş e-dönüşüm hizmeti veriyor. Sektöre özel yazılım çözümleri de bulunan EDM Bilişim fiyatları ile de ekonomik seçenekler sunuyor.

5. Uyumsoft e-Fatura Programı

Yazılım konusunda tecrübeli ve GİB onaylı markalar arasında üst sıralarda yer almasından kaynaklı olarak “Uyumsoft nedir?” sorusu da sıklıkla araştırılır. Dijital dönüşüm çözümlerinde hızlı ilerleme kaydeden Uyumsoft, e-Uyum uygulamalarına ek olarak sektör bazlı ERP yazılımları, depo, satın alma, satış, üretim, muhasebe ve finans yönetimi konusunda da kullanışlı hizmetler sunuyor. Uyumsoft fiyat listesi hakkında detaylı bilgiyi iletişim numarasından ulaşarak öğrenebilirsiniz.

6. eFinans e-Fatura Programı

“eFinans nedir?” diye merak edenler, entegratörlük hizmeti veren QNB Finansbank iştiraki olduğu bilgisiyle karşılaşıyor. Yalnızca e-dönüşüm hizmetleri konusunda destek alabileceğiniz eFinans fiyat politikasıyla da işletmelerin yanında yer alıyor.

7. Mikro Yazılım e-Fatura Programı

“Mikro Yazılım nedir?” kısaca 33 yıllık bir yazılım firması şeklinde tanımlanabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan onaylı e-dönüşüm ürünleri sunmasının yanı sıra ihtiyaca göre stok, gelir-gider, üretim, tahsilat, perakende takip yönetim sistemleri de geliştiriyor. Şirket tipi ve sektöre göre ayrı yazılım paketleriyle kullanışlı çözümlere sahip Mikro Yazılım fiyat listesini görüntülemek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

8. Akınsoft e-Fatura Programı

Akınsoft da 1996’dan bu yana varlığını başarıyla sürdüren, yerli sermaye ile günümüze gelmiş yazılım şirketleri arasında yer alıyor. “Akınsoft nedir, ne iş yapar?” şeklinde bilgi almak istediğinizde e-dönüşüm, erp, muhasebe ve entegrasyon çözümleriyle işletmelerin değişen ihtiyaçlarına yönelik ürünleri bulunduğunu görebilirsiniz. Akınsoft e-fatura fiyatları piyasa ortalaması civarındayken diğer Akınsoft fiyat seçenekleri de her ölçekteki işletmenin gereksinimleri çerçevesinde değişkenlik gösteriyor.

9. Faturaport

Perasis Yazılım bünyesinde bir uygulama olan Faturaport, pratik e-arşiv ve fatura hizmetiyle sektörde yer alıyor. Cari hesap takibi, kasa hesabı, logo-kaşe ve fatura kesme özelliklerinin farklı kullanım sınırlamaları ile sunulduğu paketlerle uygun maliyetli planlamalar yapıyor.

10. Bizim Hesap e-Fatura Programı

KOBİ’lerin ön muhasebe işlemlerini kolaylaştırmayı hedefleyen Bizim Hesap, kolay cari hesap, gelir-gider yönetimi, online e-tahsilat gibi entegrasyonların dışında earşiv ve efatura dönüşüm hizmetleri de veriyor. Mükelleflere kolaylık sağlayan uygulamalarıyla Bizim Hesap fiyat listesini de görüntüleyebilirsiniz.

11. NetBT Danışmanlık

GİB tarafından yetkilendirilmiş, nezih firmalardan biri olan NetBT, JAVA, .NET, mobil uygulama geliştirme ürünleriyle öne çıkıyor. Ayrıca yıllardır işletmelerin e-dönüşüm süreçlerine de rehberlik ediyor. 

12. Türkkep e-Fatura Programı

“Türkkep ne demek?” diye merak edenler 2008’den beri sektörde önemli bir yer edinen Türkkep’in, KEP hizmet sağlayıcısı olmasının yanı sıra GİB onayından geçen saygın firmalardan olduğunu görebilir. KEP, e-tebligat, elektronik imza, e-yazışma gibi önemli hizmetlere imza atan firma, aynı zamanda tüm e-belge türleri için de uygun. Saklama izni alan firmalardan olması sayesinde e-saklama hizmeti de veriyor.

13. BirFatura

2016 yılından itibaren bilişim sektöründe var olan BirFatura, 2020’den bu yana GİB tarafından yetkilendirilmiş özel entegratörlük hizmeti veriyor. Ayrıca online pazar yeri, e-ticaret entegrasyon yazılım çözümlerine de sahip marka, dijital dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyacağınız oldukça uygun fiyatlı e-arşiv, e-irsaliye, e-imza, e-SMM, e-MM ve e-fatura özellikleri sunması sayesinde işletme dostu bir anlayışla hareket ediyor. BirFatura ile raporlama, sipariş yönetimi, fatura takibi, gelir gider takibi, cari hesap gibi işlemleri yapabilmenizin dışında Linkle Sat, Ürün Maskeleme gibi farklı ayrıcalıklara da sahip olma imkanı bulabilirsiniz. Yenilikçi ve patenti kendine ait Kredili Kargo adlı ürünü ise kargo gönderimine yepyeni bir soluk getiriyor.
E-Fatura Programı Seçerken Neleri Göz Önünde Bulundurmalıyım

e-Fatura Programı Seçerken Neleri Göz Önünde Bulundurmalıyım?

“e-Fatura programı nedir?” kısaca hatırlayacak olursak, tüm fatura çeşitlerini elektronik ortamda kesip alıcı tarafa ileten, alış-satış faturalarını kolayca görüntüleyip arşivlemeye yardım eden yazılımlardır. Tüm ticari belgelerin nihai noktası olan Gelir İdare Başkanlığı portalı ile bağlantılı olması sayesinde ise tüm evrakların zamanında raporlanmasını sağlarken bunların takibini manuel yapma angaryasından kurtulmanızı sağlıyor. Günümüzde seçenekler içerisinde e-fatura haricinde başka ek özelliklerin de bulunması, en iyi e-fatura programı hangisi olduğu noktasında işletme sahipleri için kafa karıştırıcı olabilir.

Aslında burada “en iyi”yi oluşturan ve esas önemli olanın, işletmenizin stratejisiyle tutarlı program olduğunu unutmamanız daha faydalı olacaktır. Tabi işin bu kısmında e-fatura yazılım fiyatı, sizin için en hayati taraf olsa da bazı teknik detaylar, 7/24 kesintisiz hizmet alabilme, performans, yalnızca ihtiyacınız olan özellikleri içermesi, yazılım ve kişisel veri güvenliği gibi durumları da göz önünde bulundurmak önemlidir. O zaman herhangi bir program için abonelik başlatmadan önce dikkat etmenizde fayda olan noktaları ise şöyle sıralamak mümkün:

  • e-Fatura programı tavsiyesi alırken verdiği kontörleri sınırsız süreyle kullandıran firmaları tercih edin. Üyelik süreniz dolduğunda kalan kontörleriniz bir sonrakine devredeceğinden hakkınız baki kalır.
  • Aylık ne kadar fatura aldığınızı ve kestiğinizi ortalama olarak tahmin etmeye çalışın. Örneğin; yaklaşık alış satış toplamı 1000 ise, en az 1-3 yıllık abonelik seçmeniz ve kontör adetlerini de 1000’in üzerinde tutmanız birim fiyatı kuruşlara düşüreceğinden maliyetlerinizi oldukça azaltmış olur.
  • E-fatura saklama hizmeti verme izni almış, Gelir İdaresi tarafından yetkilendirilmiş entegratör olması daha güvenli bir hizmet almanıza katkı sağlayabilir. Bunun için özel entegratör listesi kontrol edilebilir.
  • Verilerinizin güvenliği, teknik olarak firmanın sorumluluğunda gibi görünse de, başka bir firmanın sunucularında bu tamamen o firmanın sorumluluğuna geçmiş olduğundan tehlikeli olabilir. Dolayısıyla seçtiğiniz yazılım altyapısının başka bir firmadan kiralanıp kiralanmadığını kontrol etmekte fayda vardır.
  • GİB’in mevzuat güncellemelerinin, programlarda da eş zamanlı olarak gerçekleşmesi önem taşır.
  • Verilerinizin 10 yıl boyunca saklanma zorunluluğu bulunur, bu nedenle yaptığınız sözleşmelerdeki 12 ay, 1 yıl gibi zaman ifadelerine de dikkat etmek gerekir.

e-Fatura Programı Çeşitlerinde Neler Ortak Bulunuyor?

Gördüğünüz gibi e-belge programlarının çoğu benzer özelliklerin farklı kombinasyonlarına sahip. Tüm e-fatura programlarında yönetimi kolay bir panel bulunuyor, panele kullanıcı adı veya e-posta adresi ve şifreniz ile giriş yaptığınızda sizi her zaman kullanıma hazır bir şekilde bekliyor. Kullanıcısı olduğunuz e-belge çeşidi hangisi ise ilgili sekmeye gelip “Oluştur” sekmesine tıklayıp belgeyi oluşturabiliyorsunuz. Hepsinin çevrimiçi olması sayesinde internetin olduğu her yerden fatura kesmeniz mümkün oluyor.

Firmalar arasında en çok ayrışan nokta elbette e-fatura programı fiyatları. Belirlenen kontör fiyatları, seçtiğiniz miktar arttıkça kuruş değerlerine bile düşebiliyor. Bununla birlikte kontör harcama miktarı da firmadan firmaya farklılık gösteriyor; örneğin kimisinde 1 belge işlemi 1 kontor iken, bazen bir işlem 4 kontöre denk olabilir. Bu noktada online e-fatura programı araştırması yaparken ihtiyaç ve hedeflerinizi açıkça belirlemek seçenekleri elemede yardımcınız olacaktır. E-fatura hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için “e-Fatura Zorunluluğu” ve “e-Fatura Sıkça Sorulan Sorular” başlıklı yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: