Bir Fatura İle Başlayın.

İhtiyaçlarınıza Uyan Entegrasyon Firması Hangisi?

Entegrasyon Firmaları: Karşılaştırmalı Analiz

Çevrimiçi satışta entegrasyonun sağladığı en büyük kolaylık, bulunduğunuz tüm dijital platformların yönetimini tek ekrandan yapmak. Bir yerde toplanan siparişlere kolaylıkla fatura kesebilmeniz sayesinde müşteriye göndermeyi unutmadan anlaşmalı olduğunuz kargo ve SMS firmalarını da entegre ederek barkod-bildirim gönderme işlemlerini halledebilirsiniz.

Öte yandan entegrasyon firmalarının sunduğu ek özellikler, hangisiyle çalışmanız gerektiği noktasında kararsız olmanıza neden olabilir. İşletmenizin ihtiyaçlarına uygun entegrasyon tercihini kolaylaştırmak için en iyi entegrasyon firmalarından bazılarını objektif bir karşılaştırmayla ele almanın faydalı olabileceğini düşündük. Böylece araştırmalara daha az zaman ayırıp aradığınız firma özelliklerini aşağıdaki tablodan kolay inceleyebilirsiniz.

Aşağıda gördüğünüz gibi pek çok firmadaki çoğu özellik ortak. Ancak fiyatların oldukça değişken olması sebebiyle paketler içerisindeki her özelliğe ihtiyacınız olup olmadığını göz önünde bulundurarak tercih yapmak çok daha sağlıklı olacaktır. Nitekim hedefleriniz doğrultusunda işinize yarayan kısımları belirlemeden önce kendinize bu soruları sormak kolaylık sağlayabilir:

  • Sadece yurt içindeki pazar yerlerinde mi satış yapıyorsunuz?
  • Hangi pazar yerlerinde mağaza açmayı planlıyorsunuz?
  • Yoksa hem e-ticaret siteniz ile hem de yabancı pazar yerleriyle yurt dışına açılmak istersiniz?
  • Veya hedefiniz sadece e-ihracat yaparak yurt dışındaki pazar yerlerinde olmak mı?
  • Web sitenizin e-ticaret altyapısı hangisi?
  • Entegrasyonu yalnızca fatura kesmek için mi kullanacaksınız?
  • Stok ve fiyatlarınızın da tek merkezden güncellenmesini istiyor musunuz?
  • Depo yönetimi özellikleri de gerekli mi?
  • Muhasebe programınız zaten var mı?

Entegrasyon firmalarının sunduğu özellikler:

en iyi entegrasyon firmaları karşılaştırma
  • Pazar yeri: Bir ya da daha fazla online pazar yeri ile entegre olması sayesinde yazılım üzerinden eş zamanlı kontrol etmeye yardımcı olan sistemlerdir.
  • e-Ticaret: Farklı e-ticaret altyapıları ile uyumlu yazılım üzerinden web sitesiyle ilgili işlemleri kontrol etmeyi mümkün kılan sistemlerdir.
  • Ön muhasebe programı: İşletmenin banka hesapları, çek-senet, fatura, kasa gibi önemli gider kaynaklarının tabini kolaylaştıran programlardır.
  • Muhasebe: Değişen muhasebe programlarıyla uyumluluğu sağlayan APİ bağlantılarıdır.
  • Kargo: Anlaşmalı kargo firmasıyla bağlantıyı sağlayan, kargo fişi yazdıran ve sipariş durum değişikliklerini alıcıya bildiren APİ’lerdir.
  • SMS: SMS sağlayıcısı ile yapılan APİ bağlantıları sonucu entegratör firma yazılımından SMS gönderiminin sağlanmasıdır.
  • Fatura: e-Ticaret faaliyetlerinde sipariş veren kullanıcıya elektronik fatura göndermeyi mümkün kılan bağlantılardır.
  • e-İhracat: Yurt dışındaki yabancı pazar yerleri ile entegre olmayı sağlayan özelliktir.
  • Stok: e-Ticaret ve pazar yeri mağazalarındaki stokları eşzamanlı olarak güncel tutabilmeyi sağlar.
  • Fiyat: Birden çok sanal mağazadaki fiyatları tek yerden kontrol edebilen sistemlerdir.
  • Ürün: Sanal mağazalar üzerinden girilen ürünlerin diğer sanal mağazalarda da listelenmesini kolaylaştırır.
  • Sipariş: e-Ticaret sitesi ve pazar yeri mağazalarına gelen siparişleri yazılım üzerinden takip eder.
  • Fulfillment: Kargo, sipariş, depo yönetimini tek elde toplamaya yarar.
  • Depo yönetimi: Sevkiyat, stok, ürün envanteri oluşturma süreçlerini kapsayan depo işlerinin yönetimini sağlar (İlgili İçerik: e-Ticarette Depo Yönetimi Nasıl Olmalı?).
  • XML: Tedarikçilerden alınan ürünlerin kategorileri, açıklamaları gibi tüm bilgileriyle alma ve vermeyi sağlayan XML’leri tanıyan dijital sistemlerdir.
  • GİB Onaylı Özel Entegratör: Vergi mükellefleri adına e-belge düzenleyebilen, gönderebilen ve verilerini saklayabilen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yetkilendirdiği yazılım firmalarıdır.
  • GİB Denetimi ve Zorunlu Güvenlik Testleri: GİB’in lisans verdiği firmalar tarafından mükelleflere sunulan hizmetin denetlenmesini, sistemin güvenliğini sağlayan testleri ifade eder.
  • Bulut Tabanlı Yazılım: Kullanıcının internetin olduğu her yerden verilerine erişebildiği, depolama problemi yaşamadan ve sunucuya ihtiyaç duymadan kullanabildiği yazılımlardır.

Çeşitli yazılım geliştirme çalışmalarının ürünü olan entegrasyonların çoğunda elzem özelliklerin ortak olduğunu görebilirsiniz. Firmaları yukarıdaki şekilde karşılaştırdığımızda sipariş, pazar yeri, e-ticaret, kargo, ön muhasebe, fatura ve e-ihracatın önemli e-ticaret ihtiyaçları olduğunu söylemek mümkün.

Buna ek olarak adı geçen markaların bir kısmı GİB lisanslı özel entegratör hizmeti vermekteyken bazıları lisanslı olanlardan bayilik alan firmalardır (İlgili İçerik: Kim Bu Özel Entegratör Firmalar, Ne İşe Yarar?). e-Fatura/e-arşiv fatura kullanıcısı olmanın e-ticaretteki önemi sebebiyle hepsinde bulunmasının yanı sıra dijital dönüşümün diğer gereksinimlerinden dolayı bu firmaların bazıları birçok e-belge çözümü de sunar. Verdikleri e-belge çözümlerini de aşağıdaki tablodan detaylı inceleyebilirsiniz:

entegrasyon-firmalarinin-sundugu-e-belge-cozumleri

İhtiyaçlarınıza Uyan Entegrasyon Firması Hangisi?

Bu analizin yapılmasındaki amacın yüzlerce benzer marka arasından seçim yapmanızı kolaylaştırmak ve hangi özelliklere bakmanız gerektiğini vurgulamak olduğunu tekrar belirtmekte fayda var. Yukarıda bahsi geçen pek çok özelliği barındıran entegrasyon sisteminin iş yükünüzü ciddi ölçüde azalttığı bir gerçek. Ancak fiyatın belki de işletmeniz için en önemli kriter olması, sunulan özellikleri iyi anlayıp ihtiyaç duymadığınız seçenekleri eleyerek daha uygun fiyatlarla hizmet almanıza yardımcı olabilir.

Bununla birlikte pazaryeri entegrasyon tavsiyesi almak isteyenler mümkün olan tüm pazar yerlerinde mağaza açmayı planlıyorsa en çok sayıda platform ile entegre olabilen firmalar ile çalışmayı düşünebilirler. Öte yandan yine aynı şekilde e-ticaret entegrasyon tavsiyemiz web siteniz varsa ve hangi e-ticaret altyapısına sahip ise ona uygun firmayı seçmeniz. Çoğunlukla ortak sunulanların haricinde ürün, stok, fiyat, fulfillment, depo, XML gibi özellikler de gerekiyorsa fiyat oldukça farklılaşmaktadır. Son olarak da firmaların çoğunda müşterilerinize e-fatura/e-arşiv fatura kesebiliyor olmanıza rağmen e-SMM, e-MM gibi diğer e-belge çeşitlerine ihtiyaç duyarsanız birden fazla entegrasyon firması ile de çalışmanız mümkündür.

Entegrasyon Fiyatları

Entegra hariç firmalar yıllık, aylık, 6 aylık şeklinde değişen abonelik paketleriyle üyelik ücreti alırken, fatura kontörlerini ayrı fiyatlandırma ile sunuyor. Bir kısmında üyelik ücretlerine tüm özellikler dahil olmakla birlikte bazılarında ek entegrasyonlar için ekstra ücret talep edilebiliyor. Bu kıyaslamaya göre en ucuz entegrasyon fiyatları Stockmount ve BirFatura’da gözlemlenirken sunulan özelliklere göre değerlendirildiğinde en yüksek paket fiyatları Entegra markası tarafından sunulmaktadır. Dönemsel güncellemeler sebebiyle fiyatları yazmadığımız için firmaların web sitelerinden detaylı inceleyebilir, piyasa ortalamasının altındaki fiyatlarıyla BirFatura’yı 30 gün ücretsiz deneyerek karar verebilirsiniz.
BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: