Bir Fatura İle Başlayın.

Prestashop Entegrasyonu

Prestashop entegrasyonu ile Prestashop mağazanızı ve diğer sanal mağazalarınızı tek panelden yönetin

PrestaShop Entegrasyonu

Prestashop Entegrasyonu Nedir?

PrestaShop açık kaynak biçiminde indirilebilen PHP yazılım diline sahip e ticaret altyapısı şeklinde tanımlanabilir. Hızlı ve kolay kurulum özelliği sayesinde dünyada oldukça popüler hale gelmiş ve 60 farklı dile çevrilmesine sebep olmuştur. 300 binin üzerinde kullanıcısı bulunan platformun 5 milyondan fazla kez indirildiği bilinir. PrestaShop Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlamıştır. MySQL tabanlı olan PrestaShop kullanımı yüksek düzeyde kodlama bilgisi olmayanlar için bile mümkündür. Kullanıcı deneyimini ön planda tutan tema seçenekleri ve markanızın özelliklerini yansıtan bir tasarım ile online mağazanızı oluşturabilirsiniz. Sınırsız sayıda ürün ve kategori eklemenizin mümkün olduğu PrestaShop demo versiyonunu kurarak deneyebilir, ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa devam edebilirsiniz.

Günlük Raporlama

Faturalandırılan satışlarınız ve giderlerinizi kayıt altına alarak ön muhasebe raporlarını alabilir, gelir-gider takibini yapabilirsiniz.

Çoklu Mağaza

BirFatura Prestashop entegrasyonu, aynı anda birden çok mağazayı yönetmenin en kolay yollarından biridir. 

Mutabakat Sistemi

Komisyon, gecikme veya temin edememe cezası, kargo kesintileri gibi pek çok kalemi doğru bir şekilde görebilir, net kar oranını pratik olarak hesaplarsınız.

Kargo Yönetimi

Anlaşma yaptığınız kargo şirketinin API kurulumunu yaparak kargo fişlerini yazdırma, kargo hareketleri, müşteriye bildirim özelliklerini kullanabilirsiniz.

Fatura Kesimi

Faturalarınızı gelen siparişlerinizin bilgileriyle ister otomatik isterseniz de manuel olarak saniyeler içerisinde faturalandırabilirsiniz.

Ürün Maskeleme

Faturada açık şekilde yazmasını istemediğiniz ürünlerde ise ürün maskeleme özelliğini aktifleştirmeniz yeterlidir.

Günlük Yedekleme

Sistem tüm bilgilerinizi yedekleyerek 10 yıl boyunca kayıt altında tutar. Tüm verilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

SMS Bildirimleri

Hizmet aldığınız SMS firmasını sisteme tanımlayarak müşterilerinize yapacağınız bildirimleri aynı panelden gerçekleştirme olanağı bulabilirsiniz.

Prestashop Nedir?

Prestashop açık kaynak biçiminde indirilebilen PHP yazılım diline sahip e ticaret altyapısı şeklinde tanımlanabilir. Hızlı ve kolay kurulum özelliği sayesinde dünyada oldukça popüler hale gelmiş ve 60 farklı dile çevrilmesine sebep olmuştur. 300 binin üzerinde kullanıcısı bulunan platformun 5 milyondan fazla kez indirildiği bilinir. Prestashop Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlamıştır. MySQL tabanlı olan Prestashop kullanımı yüksek düzeyde kodlama bilgisi olmayanlar için bile mümkündür. Kullanıcı deneyimini ön planda tutan tema seçenekleri ve markanızın özelliklerini yansıtan bir tasarım ile online mağazanızı oluşturabilirsiniz. Sınırsız sayıda ürün ve kategori eklemenizin mümkün olduğu Prestashop demo versiyonunu kurarak deneyebilir, ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa devam edebilirsiniz.

PrestaShop Entegrasyonu

Prestashop Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Prestashop entegrasyonunu birkaç dakikanızı ayırarak kullanıma hazır hale getirebilir, BirFatura ve Prestashop yönetim panellerini iki ayrı pencerede açarak daha kolay kurulum yapabilirsiniz. Üçüncü adımdan itibaren diğer kısımların uygulanması zorunlu olmamakla birlikte Prestashop entegrasyonu için izlemeniz gereken adımlar şöyledir:

  1. Prestashop panelini açtıktan sonra Yapılandır bölümünden Gelişmiş Parametreler → Web Servisi durumunu Etkinleştir kısmını Evet olarak seçip kaydedin.
  2. Yeni Web Servis Anahtarı Ekle seçeneğine tıklayarak Anahtar bölümünde Oluştur dedikten sonra Durum’u Evet olarak işaretleyin ve tüm kutucukları işaretlediğinizden emin olun.
  3. Dilerseniz Müşteri Adres Formunun düzenlenmesi işlemini de yapabilirsiniz: Geliştir sekmesinden Uluslararası → Çeviriler kısmına gelin, çeviri türünü Tema çevirileri, dili Türkçe olarak seçin.
  4. Çevirileri Ara sekmesine “Vergi no” kelimesini aratarak Vat Number’ı Vergi Dairesi olarak kaydedin. Yine Çevirileri Ara sekmesinden kimlik numarası aramasıyla Identification Number değerini Kimlik/Vergi no yazarak kaydedin.
  5. Menüden Uluslararası > Konumlar’dan Ülkelerden Türkiye’yi bulup Düzenle tuşuna bastıktan sonra vat_number’ın dni yazarak kaydedin.
  6. Son olarak açmış olduğunuz BirFatura paneline giriş yapın, Ayarlar > Mağaza Ayarları > Prestashop > Düzenle kısmından Yeni Mağaza Ekle’ye tıklayınca açılan pencereye yukarıda aldığınız APİ bilgilerini kopyalayıp yapıştırdığınızda Prestashop entegrasyonu tamamlanmış olacaktır.
 

Prestashop Entegrasyonu Nasıl Kullanılır?

Prestashop entegrasyonunu tamamlamanızın ardından kullanmak istediğiniz özellikleri ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. BirFatura panelini kullanmaya başladığınızda ayarlamanız gereken temel özellikleri aşağıdaki gibi belirleyebilirsiniz:

  • Prestashop’tan gelen siparişlerin hangilerini görüntülemek istediğinize göre Siparişler bölümüne girip yeni gelenleri veya onaylanmışları görmek istiyorum şeklinde işaretleyebilirsiniz.
  • Anlaşmalı kargonuzu da entegre ettiyseniz kargo takip numarası çıktıktan sonra sipariş durumunu görüntülemek için Kargo Ayarları sekmesinden belirlemeniz mümkündür.
  • Faturalarınızda mağazanıza özel açıklamaların görünmesini sağlamak için fatura ayarlarına girerek yazabilirsiniz.
  • Marka logosunu eklemek için yine aynı alandan yükleyebilir, logonuzun fatura üzerinde görünmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Test Et butonuna tıklayarak ayarlamaları kontrol edebilirsiniz.

BirFatura ekibi olarak Prestashop entegrasyonu ve kurulum hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı cevaplamak için yanınızdayız, [email protected] e posta adresimizden, 0850 303 32 96 numaralı telefon numaramızdan ve canlı destek yoluyla bize ulaşabilirsiniz.

Siz de Prestashop E-Ticaret Sitenizi BirFatura ile Bağlayın, Operasyon Takibini Kolaylaştırın

BirFatura Prestashop entegrasyonunun sunmuş olduğu avantajlardan yararlanmak için tek yapmanız gereken kullanıcı hesabı oluşturup, mağazanız ile entegre etmek. 30 gün boyunca ücretsiz test edin, memnun kalırsanız abone olun!

BirFatura Illustrasyon

Prestashop Hakkında Merak Ettiklerinize BirFatura'da Göz Atın

Açık kaynak kodlu e ticaret yazılımı olan PrestaShop modülleri aracılığıyla web sitenizi oluşturmanızı sağlar. Ödeme yöntemleri, sepet sayfası, kategori-ürün ekleme, tema ve daha pek çok bir e ticaret sitesinde bulunması gereken özellik modül kullanılarak indirilir.

Fransa’daki Epitech It School’da bir öğrenci projesi olarak başlayan yazılım başlangıçta php Open Store adıyla çıkış yaptı. Sonrasında ise Prestashop şirket adıyla Igor Schlumberger ve Bruno Lèvèque tarafından kurulmuştur.

Proje yer alması 2005 yılı olmakla birlikte resmi olarak 2007’de kurulmuştur.

Prestashop köklü bir altyapıya sahip olmakla birlikte şirket tarafından tüm açıkları gidermek üzere devamlı geliştirilir.

PrestaShop kurulumu için üst düzey yazılım bilgisi gerekmese de tüm adımları doğru şekilde uygulamak önemlidir. Kendinizinde yapabilmesi mümkün olduğu gibi Prestahop e ticaret paketlerinin satışını hazır olarak yapan ve kurulum işlemlerini gerçekleştiren firmalardan da destek alabilirsiniz. Ayrıca Prestashop hosting ve alan adı satın almalısınız. Prestashop’u aşağıdaki gibi kurabilirsiniz:

  • Prestashop download için açık kaynak kodu bilgisayarınıza indirin. En güncel sürüme ihtiyaç duyulduğundan web sitesinden yükleyin.
  • Bilgisayarınızda bir cPanel açın ve veri tabanı oluşturmaya başlayın. Giriş yaptıktan sonra MySQL veri tabanlarını seçin.
  • Ardından Yeni Veri Tabanı Oluştur sekmesine tıklayarak kullanıcı adı ve şifresini içeren yeni kullanıcı oluşturun, yeni kullanıcıyı veri tabanına ekleyin.
  • Kullanıcı Ayrıcalıklarını Yönet bölümünden, Tüm Ayrıcalıklar seçip Değişiklikleri Uygula’ya tıklayın.
  • İndirmiş olduğunuz Prestashop zip dosyasını cPanel veya FileZilla üzerinden açabilirsiniz. Dosya aktarımı tamamlanınca alan adının DNS ayarlarında herhangi bir sorun yoksa tarayıcıdan Prestashop’u açtığınızda arayüzü görebilirsiniz.
  • Bu adımdan sonra dil seçimi, mağaza bilgileri, sistem yapılandırması, mağaza kurulumu aşamalarını arayüzden kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Artık Prestashop yönetim paneliniz hazırlanmış olur, ödeme yöntemleri, ürün girişi, kategori oluşturma gibi adımları paneldeki menüden gerçekleştirmek oldukça pratiktir.

Açık kaynak kodunu indirmek tamamen ücretsizdir, ancak her e ticaret özelliğini içeren modüller ücretlidir.