Bir Fatura İle Başlayın.

Shopify Entegrasyonu

Shopify entegrasyonu ile Shopify mağazanızı ve diğer sanal mağazalarınızı tek panelden yönetin

Shopify Entegrasyonu

Shopify Entegrasyonu Nedir?

Shopify entegrasyonu sipariş, fatura, kargo, muhasebe ve mesaj yönetimini tek ekrandan gerçekleştirmenize yardım eden e ticaret entegrasyonu çözümüdür. Aynı zamanda Shopify altyapısına sahip e ticaret sitenizi hem pazar yerlerindeki mağazalarınız ile entegre edebilen hem de tüm operasyonel süreçleri tek çatı altında toplayan BirFatura yazılımıdır. Elektronik fatura kullanıcısı iseniz tüm siparişlerinizi manuel ya da otomatik faturalandırma kolaylığından yararlanabilirsiniz. Bu sayede sipariş veren ziyaretçilerinize e fatura ve e arşiv fatura göndermek kolaylaşır. Ayrıca anlaşmalı olduğunuz kargo firmasını da entegre ederek kargo barkodlarını ister fatura üzerine ister ayrı olarak otomatik yazdırabilirsiniz. E ticaret operasyonlarını yalnızca tek panelden yürütebilme ayrıcalığını siz de yaşayın!

Günlük Raporlama

Faturalandırılan satışlarınız ve giderlerinizi kayıt altına alarak ön muhasebe raporlarını alabilir, gelir-gider takibini yapabilirsiniz.

Çoklu Mağaza

BirFatura Shopify entegrasyonu, aynı anda birden çok mağazayı yönetmenin en kolay yollarından biridir. 

Mutabakat Sistemi

Komisyon, gecikme veya temin edememe cezası, kargo kesintileri gibi pek çok kalemi doğru bir şekilde görebilir, net kar oranını pratik olarak hesaplarsınız.

Kargo Yönetimi

Anlaşma yaptığınız kargo şirketinin API kurulumunu yaparak kargo fişlerini yazdırma, kargo hareketleri, müşteriye bildirim özelliklerini kullanabilirsiniz.

Fatura Kesimi

Faturalarınızı gelen siparişlerinizin bilgileriyle ister otomatik isterseniz de manuel olarak saniyeler içerisinde faturalandırabilirsiniz.

Ürün Maskeleme

Faturada açık şekilde yazmasını istemediğiniz ürünlerde ise ürün maskeleme özelliğini aktifleştirmeniz yeterlidir.

Günlük Yedekleme

Sistem tüm bilgilerinizi yedekleyerek 10 yıl boyunca kayıt altında tutar. Tüm verilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

SMS Bildirimleri

Hizmet aldığınız SMS firmasını sisteme tanımlayarak müşterilerinize yapacağınız bildirimleri aynı panelden gerçekleştirme olanağı sunulur.

Shopify Nedir?

Shopify, bulut tabanlı bir e ticaret yazılımıdır. Çevrimiçi satış yapmak isteyen kişiler belli abonelik ücretleri karşılığında tam fonksiyonlu bir e-ticaret mağazası açar. Hem Türkiye’de hem de dünya üzerinde oldukça popüler bir e-ticaret yöntemi olan platform 2000’li yıllardan bu yana aktif olarak hizmet vermektedir. Shopify üzerinde sahip olduğunuz bir mağaza, 2020 yılının verilerine göre 44 milyondan fazla tüketicinin ürün satın aldığı bu platformun 800 binden fazla mağazaya ev sahipliği yaptığı hesaba katıldığında yeni kurduğunuz bir web sitesine kıyasla muazzam bir trafik almış olur.

Ödeme, ürün yükleme, tema gibi özelliklerin altyapısı sistemde hazır olduğu için Shopify’da satış yapmak isteyenler site üzerinden hesap açıp, mağaza bilgilerini girdikten sonra Shopify mağazaları arasında hemen yerini alabilir. Yurtdışına açılmanın da mümkün olduğu gibi Shopify ile Türkiye’de satış yapmak da pratiktir. Bununla birlikte Shopify dropshipping yapmak için de uygun bir platformdur.

Shopify Entegrasyonu

Shopify Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Shopify entegrasyonunu dakikalar içerisinde kurabilirsiniz. Hem BirFatura hem de Shopify yönetim panellerini ayrı pencerelerde açmanız işlemi pratikleştirmenize yardımcı olacaktır. Shopify’ın eski ve yeni versiyonlarındaki kurulum biraz farklıdır. Shopify mağazanızı BirFatura’ya entegre etmek için uygulamanız gereken adımlar bu şekildedir:

  • Eski versiyon için kurulumda Shopify yönetim paneline giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan Apps sekmesi altındaki Manage Private Apps’e tıklayın.
  • Açılan penceredeki gerekli alanları doldurun. Private app name → BirFatura, Webhook APİ version kısmını “2019-04” şeklinde girin ve kaydedin.
  • Oluşturmuş olduğunuz Shopify APİ bilgisinin ayrıntılarına tıkladıktan sonra Password bilgisini, açmış olduğunuz BirFatura panelindeki Ayarlar → Shopify mağaza ekleme kısmına kopyalayıp kaydettiğinizde Shopify entegrasyonu tamamlanmış olur.
  • Anlaşmalı olduğunuz kargo firmasını da entegre etmek isterseniz Yönetici APİ İzinleri > Orders, Transactions and Fulfillments kısmındaki Okuma ve Yazma ibaresinin seçili olduğundan emin olun.
  • Shopify’ın yeni versiyonunda kurulum yapacaksanız, Shopify mağaza panelindeki Settings kısmına geldikten sonra Apps and Sales Channels > Develop Apps > Create an App seçeneklerini tıklayın. App name kısmına istediğiniz ismi verip kaydedin.
  • Oluşturduğunuz uygulamadaki Configuration > Admin APİ Integration > Configure butonlarına tıklayın. Admin APİ Integration kısmında Okuma ve yazma seçeneğini seçin.
  • Webhook APİ version’un “2022-07” olduğundan emin olun. Ardından APİ Credentials sekmesindeki Access Token bölümünden Install App tuşuna basın. Kurulum tamamlanınca APİ bilgileri oluşacaktır.
  • Son olarak BirFatura panelinde Ayarlar > Mağaza Ayarları > Shopify Mağaza Ayarları’ndan verilen APİ bilgilerini kopyalayıp kaydettikten sonra entegrasyon tamamlanmış olacaktır.

BirFatura ekibi olarak Shopify entegrasyonu ve kurulum hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı cevaplamak için yanınızdayız, [email protected] e posta adresimizden, 0850 303 32 96 numaralı telefon numaramızdan ve canlı destek yoluyla bize ulaşabilirsiniz.

Siz de Shopify Mağazanızı BirFatura ile Bağlayın, Operasyon Takibini Kolaylaştırın

BirFatura Shopify entegrasyonunun sunmuş olduğu avantajlardan yararlanmak için tek yapmanız gereken kullanıcı hesabı oluşturup, mağazanız ile entegre etmek. 30 gün boyunca ücretsiz test edin, memnun kalırsanız abone olun!

BirFatura Illustrasyon

Shopify Hakkında Merak Ettiklerinize BirFatura'da Göz Atın

Çok uluslu bir e ticaret şirketi olan Shopify, çevrimiçi mağaza açma işlemlerini kolaylaştırmak adına kargo, sayfa tasarımı, ödeme ve diğer uygulamaları bir arada sunan yazılım hizmeti verir. Klasik e ticaret sitesi kurulumundaki gibi sunucu, alan adı, veritabanı gibi hizmetleri ayrı ayrı satın almanıza gerek yoktur.

Merkezi Kanada’da bulunan şirketin kuruculuğunu üstlenen Ottawa-Ontario’daki Scott Lake, Tobias Lütke, Daniel Weinand adındaki 3 kayak tutkunu snowboard ekipmanlarını internetten satmanın daha kolay yollarını ararken Snowdewil’i kurarlar. Ardından buna benzer ihtiyaçların diğer online satış yapanlarda da olduğu fark edilince Shopify ortaya çıkar. 

2004 senesinde kurulmuştur.

Shopify nasıl diye araştıranlara dünyanın en güvenilir platformlarından biri olduğu söylenebilir. Marka bilinirliğini 20 yıla yakın tecrübesiyle kanıtlamış olmakla birlikte satıcılar için hem pazar yeri hem de e ticaret sitesi gibi işlev görür. Shopify kullananlar uygun optimizasyonları yaptığı takdirde kısa sürede yüksek gelir elde edebilir.

Türkiye’de satış planlanıyorsa fatura kesme zorunluluğu olduğundan şirket kurulabilir.

Satışa başlamak için öncelikle mağaza açmış olmanız gerekir. Shopify mağaza kurulumu için markanın web sitesi üzerinden oturum açmalısınız. Ardından bilgilerinizi kaydederek 14 günlük ücretsiz sürümü deneyebilirsiniz. Mağazanızı özelleştirmeniz görünür olmanız açısından önemli olduğundan markanıza uygun bir tema seçimi, Shopify ödeme entegrasyonu, kargo ve ürünlerinizi yükledikten sonra mağazanızı yayınlayabilirsiniz. Ücretsiz sürüm sona erince 4 farklı abonelik paketinden birini seçebilirsiniz.

Türkçe dil desteği sorunsuz çalışan platformda mağazanızı kişiselleştirerek, standart bir e ticaret sitesi yazılımında yapabileceğiniz her şeyi yapabilir, ürünlerinizi ister yurtiçi ister yurtdışında pazarlayabilirsiniz.

Online satışı yasaklı olan ürünler dışında her ürün ya da hizmeti sergilemeye uygundur.

Fiziki olarak deponuzda bulunmayan ürünleri makul bir şekilde tedarikçisinden temin edebiliyorsanız Shopify dropshipping yöntemi ile satabilirsiniz. Online mağazanızda bulunan ürün sipariş verildiğinde tedarikçiniz tarafından gönderilir.

Shopify’da mağaza açıp, stoksuz şekilde satılacak ürünleri belirleyip mağazanıza yükledikten sonra yayınlayabilirsiniz.

Shopify’da kredi kartı ve havale yoluyla ödemelerinizi alabilirsiniz. Yapmış olduğunuz satış üzerinden komisyon tutarı kesildikten sonra kalan tutar sanal pos sağlayıcısına aktarılır ve oradan hesabınıza geçer.

Sadece belirli bölge ve ülkelere satış yapan Shopify mağazaları için geçerli olan ödeme sistemidir. Shop Pay, PayPal Express ve Shop Pay Installments ile alınan siparişlerde üçüncü taraf işlem ücretleri alınmaz.

Shopify Partner programı tasarımcı, yazılımcı, geliştiriciler ve satış ortaklarından oluşan bir uygulamadır. Bu programa kayıt olan bireyler düzenli gelir elde edebilir.

Evet, ücretlidir. Shopify fiyat seçenekleri aboneliğe göre değişmektedir.

Shopify satıcılardan aylık abonelik ve satış başına komisyon ücreti alır. Basic Shopify, Shopify, Advanced Shopify ve Shopify Plus olmak üzere 4 farklı abonelik sistemi sunulur. Yeni başlayanlara daha uygun olan Basic modelinde aylık 29 dolar ve her satışda %2.9+0.3 dolar komisyon kesilir, seçili ödeme seçeneklerinde ise kesilen tutar %2’dir. Paket kapsamında sınırsız ürün depolama alanına ek olarak 2 yönetici hesabı açılabilir.

Shopify paketinde 79 dolar aylık abonelik tutarına ek olarak satış başına %2.6+0.30 dolar, seçili ödeme seçeneklerinde %1 komisyon alınır. Bu pakete 5 yönetici hesabı hakkı ve sınırsız depolama alanı dahildir. Advanced ise aylık 299 dolar abonelik ile birlikte her satışta %2.4+0.30 dolar, belli ödeme seçeneklerinde %0.5 ücret alınır. Sınırsız depolamaya ek olarak 15 yönetici hesabı hakkı vardır. Ayrıca daha yüksek satış hacmindeki satıcılar için Plus paketi de vardır, B2B satış modeli yalnızca bu pakette sunulmuştur. Sadece sosyal medyadan satış yapanlara Shopify Lite paketi de eklenmiştir.