Bir Fatura İle Başlayın.

e-Fatura | Elektronik Fatura

e-Fatura mükellefi olmak artık çok kolay! BirFatura ile e-faturaya geçerek zamandan ve operasyonel maliyetlerden tasarruf etmeye hemen başlayın!

e-Fatura Nedir?

Ülkemizde vergi kanunlarınca belirlenmiş tanıma uygun şekilde gelir elde eden her satış işleminin ya da operasyonun kanunen faturalandırma ve bu faturanın da Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirme zorunluluğu vardır. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla dijital dünyanın hızla ivmelenmesi, günümüz finans sistemi için yeni gereksinimler ve buna uygun çözümler oluşmasını sağlamıştır. 

Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan finansal teknolojik atılım sonucunda hayatımıza e-Fatura kavramı dahil olmuştur. 397 sıra numaralı GİB Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Türkiye’de 5 Mart 2010 tarihinde uygulamaya geçirilmiş, gereklilikleri ise 213 sayılı Vergi Usul Kanunu çerçevesinde belirlenmiştir. Buna göre bir faturada yer alması gereken tüm bilgileri içeren, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin GİB platformu üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir şeklinde tanımlanır.

Özetle e-Fatura, geleneksel kağıt faturalarımızın dijital versiyonudur. İhtiyacı olan herkes gönüllü olarak ya da yasal çerçeveler tarafından belirlenen zorunluluk kapsamında elektronik belge kullanımına geçebilmektedir. Elektronik belgeler muhasebe ve finans alanında yeni bir uygulama olarak hayatımıza girse de elektronik ortamda iletilebilir olması dışında yasal mevzuat açısından kağıt faturadan hiçbir farkı yoktur. 

e-Fatura Avantajları Nelerdir?

Tahsilat Sürenizi Kısaltır!

Faturanızı saniyeler içerisinde kesip, karşı tarafa ulaştırın. Tahsilat süreciyle gereksiz vakit ve gelir kaybına uğramayın!

Hızlı ve Verimlidir!

Kestiğiniz faturalar, elektronik ortamda karşı tarafın e-posta adresine sadece birkaç dakika içerisinde ulaşmış olur.

Son Derece Güvenlidir!

Elektronik ortamda saklanan faturalarınıza her an, her yerde sadece birkaç tıklama ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Saniyeler İçerisinde Oluşturulabilir!

Gelişmiş panelimiz sayesinde, faturalarınızı ister manuel ister %100 otomatik bir şekilde saniyeler içerisinde kesin.

Maliyeti Düşüktür!

Geleneksel koçan fatura kullanımına kıyasla elektronik faturalar beş kata kadar tasarruf etmenize olanak sağlar.

Çevre Dostudur!

Elektronik belge kullanmak, çevreyi ve doğamızı korumanın en pratik ve maliyetsiz yöntemlerinden birisidir.

e-Fatura Kontör Fiyatları

Faturalarınızı piyasadaki en uygun kontör fiyatlarıyla keserek tasarruf etmeye hemen başlayın. Kesmiş olduğunuz faturalarınız, BirFatura’nın son teknoloji sunucularında 10 yıl boyunca güvenle saklanmaktadır. Panelimizden dilediğiniz faturanıza saniyeler içerisinde ulaşabilirsiniz.

50 e-Kontör

31 ₺

/Birim Fiyat 0.62 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

100 e-Kontör

51 ₺

/Birim Fiyat 0.51 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

250 e-Kontör

90 ₺

/Birim Fiyat 0.36 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

500 e-Kontör

173 ₺

/Birim Fiyat 0.35 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

1.000 e-Kontör

311 ₺

Birim Fiyat 0.31 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

2.000 e-Kontör

610 ₺

/Birim Fiyat 0.31 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

5.000 e-Kontör

1.296 ₺

/Birim Fiyat 0.26 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

50.000 e-Kontör

11.405₺

/Birim Fiyat 0.23 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

100.000 e-Kontör

18.950 ₺

/Birim Fiyat 0.19 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

200.000 e-Kontör

34.500 ₺

/Birim Fiyat 0.17 ₺
Süresiz Olarak Saklanır.

Listedeki fiyatlar sadece BirFatura.com entegratörlüğü için geçerlidir.

e-Kontör ücretleri, her e-dönüşüm şirketi için farklılık gösterebilir. Bu fiyatlar sadece birfatura.com özelinde geçerlidir ve kontörler başka bir panel, şirket aracılığıyla kullanılamazlar. Aynı şekilde başka firmalarda satılmakta olan kontörleriniz de BirFatura.com’da kullanılamamaktadır. Gönderilen veya alınan her elektronik fatura 1 e-kontör değerindedir.

BirFatura Üyelik Ücretleri

Uygun e-fatura fiyatlarımız ile sadece tek bir yazılım kullanarak tüm e-ticaret altyapılarına ve pazaryerlerine aynı anda entegre çalışmaya başlayabilir, e-dönüşüm basamaklarını BirFatura.com’un avantajlı ekosisteminden faydalanıp hızla tırmanabilirsiniz!

** E-fatura geçiş süreçlerinde, paketlere ilave olarak minimum 500 kontör alınması gereklidir.

** Hediye kontörler sadece ilk üyeliklerde geçerlidir, yenileme işlemlerini kapsamamaktadır.

Birlikte Büyüyelim

BirFatura’ya gelin, ücretsiz e-fatura / e-arşiv fatura keserek maliyetlerinizi düşürün!

İşletmeniz büyüyene kadar BirFatura.com’un sunmuş olduğu ayrıcalıkların tamamından ücretsiz bir şekilde faydalanmanın tadını çıkarın!

Hayat Boyu Ücretsiz!

AYLIK

BirFatura'nın Avantajlı Dünyasına Hoş Geldiniz!

260 ₺

Pazaryerleri ve e-Ticaret 
Sistemleri Entegrasyonu

6 AYLIK

1.275 ₺

/Aylık 212,50 ₺

Pazaryerleri ve e-Ticaret 
Sistemleri Entegrasyonu

1 YILLIK

2.250 ₺

/Aylık 187,50 ₺

Pazaryerleri ve e-Ticaret 
Sistemleri Entegrasyonu

3 YILLIK

5.700 ₺

/Aylık 158,33 ₺

Pazaryerleri ve e-Ticaret 
Sistemleri Entegrasyonu

Kimler Yasal Mevzuat Çerçevesinde Zorunlu Olarak e-Fatura Kullanıcısı Olmak Zorundadır?

Yasal ve zorunlu olarak E-Fatura mükellefi olması gereken işletmeler Vergi Usul Kanunu 526 ve Vergi Usul Kanunu 509’da aşağıdaki gibi listelenmiştir: 

Vergi Usul Kanunu 526'ya Göre E-Fatura Geçiş İşlemi Yapması Gereken İşletmeler;

Sağlık Sektöründe E-Fatura

Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan, sağlık hizmeti ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm işletmeler Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayanlar ise söz konusu kurum fatura kesmeye başlamadan önce zorunlu olarak e-fatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir.

Vergi Usul Kanunu 509'a Göre E-Fatura Geçiş İşlemi Yapması Gereken İşletmeler;

  • Cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan işletmeler,
 
  • 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I sayılı listedeki ürünlerin imalat, ithalat, teslimat vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan lisans alan (bayilik lisansı da dahil olmak üzere) işletmeler için lisans alımı veya imal, inşa veya ithalin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayından itibaren,
 
  • Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listedeki ürünlerin imalatı, inşaatı ve/veya ithalatını yapanlar, lisans alımı veya imalat, inşaat ve/veya ithalat ayını izleyen dördüncü ayın başından itibaren
 
  • İnternet aracılığı ile mal veya hizmetlerin alınması, satılması, kiralanması veya dağıtım işlemlerini gerçekleştiren veya aracılık eden gerçek ya da tüzel kişiler işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde,
 
  • Sebze ve meyve ticaretiyle iştigal eden komisyoncu ve tüccarlar, işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde,
 
  • e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, mal ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan bavul ticareti kapsamındaki satışlar dahil) ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanlar
  • e-İrsaliye uygulamasına geçiş zorunluluğu bulunan mükellefler,
 
  • e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu bulunan mükellefler, 
 
  • Gelir İdare Başkanlığının, yazılı olarak bildirim yaptığı işletmelerin ya da şahısların 3 ay süre içerisinde,
 
zorunlu olarak eFatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir.

550 Sıra Numaralı VUK Tebliğine Göre e-Faturaya Geçmesi Gereken İşletmeler;

7 Ekim 2023’te Resi Gazete’de yayımlanan 550 sıra numaralı VUK tebliği ile birlikte zorunluluk şartlarına bazı eklemeler yapılmıştır. Buna göre aşağıdaki işletmelerin 2 Ocak 2024’e kadar elektronik faturaya geçmesi zorunludur:

  • EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) tarafından düzenlenen Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında Şarj Ağı İşletme Lisansı  alan mükellefler yıllık satış hasılatı limitine bakılmaksızın geçmek zorundadır (Başvuru zamanı şirket açılış tarihinin 3. ayını geçmemelidir).
  • Yukarıdaki sektör ve ciro limitlerine uygun olan şahıs şirketleri, sermaye şirketine dönüşürse başvurmak zorundadır.
  • e-Fatura kullanırken şirketini kapatıp tekrar işletme açan şahıs firmaları da yeniden kullanmaya devam etmelidir.

İsteğe Bağlı e-Faturaya Geçiş

Elektronik belgeye geçmenin konforundan faydalanmak isteyen, ciro sınırından bağımsız olarak her işletme e fatura kullanmaya başlayabilir. Dünyamız her geçen gün daha da dijital hale geliyorken kağıt fatura ve belge kullanımının yakın gelecekte tamamen sona ermesini bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her gün elektronik belge kullanımını teşvik etmek amaçlı yenilikler ve kolaylıklar sunuluyor. 

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Vergi Usul Kanunu 523 Sıra numaralı tebliğ çerçevesinde sadece elektronik ortamda 5000 TL’nin altında e-Fatura ve e-Arşiv düzenleyen mükellefler için revizyonlar yapıldı. Buna göre bir ticari satış işleminde alış ve satış ilişkisinden doğan faturalandırma işlemini anlatmak için kullanılan Bildirim Alacak (Ürün/Hizmet Alan Kişi)” – Bildirim Satacak(Ürün/Hizmet Satan Kişi) formu düzenleyerek bildirim yapma zorunluluğu ortadan kalktı.

Dijital dönüşüm kapsamında yapılan bu değişiklik sayesinde e-ticaret yapan mükelleflerin zahmetsiz faturalandırma yapabilmelerinin önü açılmış oldu.

Neden BirFatura'nın Kontör
Fiyatları Bu Kadar Uygun?

BirFatura, bünyesinde sunmuş olduğu entegrasyon ve yönetim süreçleri için üçüncü parti bir firmanın hizmetlerinden faydalanmaz. BirFatura, Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve onaylı bir entegratör firmadır. Firma tarafından sağlanan bütün hizmetler BirFatura.com altyapısı altında aracısız olarak size ulaştırıldığı için sektördeki en uygun fiyatları sunabilmektedir.

e-Fatura Entegrasyonu Tasarruf Hesaplama Aracı

E-Dönüşüm işlemlerinizi BirFatura platformu aracılığıyla yaptığınızda muadillerine kıyasla ortalama ne kadar kar elde edeceğinizi buradan hesaplayabilirsiniz.

0
BirFatura kontör fiyatları ile aylık tasarrufunuz TL

**Fiyatlar, piyasada benzer hizmet vermekte olan firmaların ortalama kontör ücretleri baz alınarak sağlanmıştır.**

BirFatura Illustrasyon

BirFatura'nın sunmuş olduğu avantajları hiçbir ücret ödemeden deneyin!

Hiçbir ücret ödemeden, BirFatura’nın avantajlarını tam 30 gün boyunca bizzat deneyimleyin. Memnun kalırsanız, abonelik işlemlerinizi başlatmak ve sizi mutlu müşterilerimiz arasında görmek için sadece bir telefon/mail uzaklığındayız.

Sıkça Sorulan Sorular

“e-Fatura mükellef ne demek?” kısaca sisteme kayıtlı olan e fatura kullanıcısı anlamına gelir. e fatura mükellef, gönüllü ya da yıllık ciro sınırından kaynaklı olarak zorunlu geçen e fatura kullanıcılarını ifade eder.

Özel entegratörler aracılığıyla hızlı ve zahmetsiz şekilde e fatura başvurusu yapabilirsiniz. Geçişin yapılabilmesi için yalnızca bizzat mali mühür ya da e-imza başvurusu yapmanız gerekmektedir. Şahıs şirketleri için e-imza, tüzel kişilikler için ise mali mühür sertifikasına ihtiyaç vardır. e-İmza özel entegratörler aracılığıyla ile mali mühür sertifikası ise GİB’den alınır. Sertifikanızı aldıktan sonra https://ebelge.gib.gov.tr/anasayfa.html üzerinden e Fatura başvurunuzu yapan özel entegratörün göndermiş olduğu başvuru formunda istenen bilgileri doldurmanız gerekir. Ardından aktivasyon linki gönderilir. Bu linki e-imza veya mali mührünüzle imzaladıktan sonra GİB’in onaylanması beklenir. Onay sonrası e fatura başvurusu tamamlanarak sisteme geçişiniz sağlanır.

e Fatura kesmek için faydalanabileceğiniz iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkanlığının Portalı üzerinden kesmektir. Bu yöntem tamamen ücretsiz olmasına rağmen arşivleme mecburiyeti (Kesmiş olduğunuz faturalar bir süre sonra portaldan silinmektedir), tüm bilgilerin manuel olarak el ile girilmesi gibi problemlerden dolayı fatura sayınızın arttığı senaryolarda ciddi sıkıntılara sebep olabilmektedir.

Diğer bir e-fatura kesme yöntemi olan özel entegratörlerin panelini kullanmak, sunduğu avantajlar ve otomasyonlar ile fatura süreçlerini daha pratik hale getirmektedir. Toplu fatura kesme, kolay e fatura görüntüleme, 10 yıl boyunca saklayabilme gibi onlarca özelliğin bir arada sunulduğu e fatura programlarını kullanarak hızlı ve güvenli hizmet alabilirsiniz.

e-Fatura kesmek için herhangi bir gereksinim bulunmamasına rağmen entegratör firma tarafından kurulum işlemlerinizin tamamlanabilmesi için şirket sınıfınıza göre elektronik imza ya da mali mühür’e ihtiyacınız bulunmaktadır.