Bir Fatura İle Başlayın.

LinkedIn Şirket Hesabı Oluşturma ve Avantajları

LinkedIn Şirket Hesabı Açmaya Pazarlama Stratejisinde Yer Vermek için 8 Neden

LinkedIn, neden benzerleri gibi 20 yıldır iş ve çalışan hayatına odaklanan bir sosyal medya platformu olmasına rağmen daha çok öne çıktı? Özel algoritması sayesinde hem kariyerlerini ilerletmek isteyen bireylerin yeteneklerini sergilemesine hem de işletmelerin faaliyet göstermesine imkan tanıması şeklinde cevaplamak mümkün. Bu anlamda dijital pazarlama kanallarını etkili şekilde kullanmayı planlarken henüz LinkedIn şirket hesabı açmadıysanız eksik bir strateji belirliyor olabilirsiniz.

LinkedIn şirketlere marka bilinirliği, işe alım, içerik pazarlaması, müşteri hizmetleri, satış, araştırma gibi konularda ciddi bir yardımcı. Özellikle de işletmeden işletmeye, yani B2B satış yapanların LinkedIn şirket profili oluşturup bu mecrayı aktif kullanması daha da değerli. O zaman bilmeyenler için LinkedIn’i biraz daha yakından tanıyıp neden pazarlama planında önemli olduğunu ve LinkedIn kurumsal hesap oluştururken nelere dikkat etmek gerektiğini görelim:

2003’te Amerika Kaliforniya’da Reid Hoffman’ın kurduğu LinkedIn, CEO’su Ryan Roslansky tarafından yönetiliyor. 2016’da Microsoft’un satın almasıyla birlikte lider profesyonel ağ hizmetini, yine lider yazılım gücüyle birleştirmiş oldu.

Bugün 850 milyonu aşan kullanıcısıyla 200 ülkede varlığını sürdürmesinin en temel sebepleri arasında; 9 milyon şirket ve 660 milyonun üzerindeki insanı buluşturan en büyük en profesyonel ağ hizmeti olmasının yanı sıra kullanıcıların hedefledikleri işleri kendileri aramayıp yetenekleri doğrultusunda oluşturduğu profil ve CV’lere özel iş önerileri ile karşılaşabilmeleri gösteriliyor. Aynı zamanda şirketlerin de aradıkları niteliklere en uygun personellere rastlama olasılıklarını artırması eklenebilir. LinkedIn işletme hesabı oluşturmak ise diğer sosyal platformlara kıyasla birçok yönden daha avantajlı. Peki dijital pazarlama çalışmalarınızda LinkedIn’in de yer almasını gerektiren sebepler neler olabilir?

Gittikçe artan aylık aktif kullanıcı sayısı – LinkedIn verilerine göre aylık 300 milyonun üzerindeki kullanıcının yaklaşık %40’ı platforma her gün giriş yapıyor. Bu kitlenin demografik yapısına bakacak olursak; iş arayan ve hali hazırda bir firmada çalışan kişilere ek olarak girişimciler, satış profesyonelleri ve global şirketlerden oluşuyor. Çoğu burayı hem aktif kullanıyor hem de işletmeler hedef kitlesine erişim imkanı bulabileceği zengin içerik pazarlaması kanalı olarak görüyor.

LinkedIn B2B müşteri bulmada etkili – Firma yoğunluğunun fazla olması sayesinde LinkedIn B2B pazarlama için de son derece elverişli bir mecra. Ancak klasik pazarlama trendleri müşteri bulma konusunda işletmeleri kısıtlıyor. Özellikle marka algısı oluşturmaya önem veren B2B şirketler, direkt olarak ürünlerini hedef kitlelerine pazarlamak yerine dolaylı olarak tanıtarak uzun vadede kullanıcı hafızasında yer edinmeye doğru gidiyor.

LinkedIn’in bir araştırmasına göre; pazarda B2B hedef kitlesinin %95’inin aktif şekilde bulunmadığı bilgisi, B2C ticaretteki gibi sıcak satışın etkili olmayabileceğini gösterebilir. Buradan da marka algısı oluşturmak isteyen B2B şirketlerin hedef kitlesinin çoğu için LinkedIn müşteri adayları ile dolu olduğu çıkarımı yapılıyor.

B2B liderlerinin %80’i LinkedIn’de – B2B şirket yöneticilerinin büyük çoğunluğu platformda hem şahıs hem de şirket profilleriyle yer alırken B2B pazarlama ile uğraşanların %90’ından fazlası içerik pazarlaması için benzersiz bir mecra olarak görüyor.

Yetenekli çalışanlara daha kolay ulaşabilme – LinkedIn’in gelişmiş yetenek çözümleri (Talent Solutions) hem işe alma sürecini kolaylaştırmayı hem de şirket gereksinimleri karşılayan en uygun çalışanı işe almaya imkan tanır.

Ortaklık ve işbirliklerini artırma – Şirketlerin birbirleriyle etkileşim kurarak faydalı ortaklıklar kurması, tedarikçiler edinmesi gibi olanaklar yönünden verimlidir.

Güvenilir kurumsal görünüm ve marka algısı – İşletmelerin daha profesyonel görünmesini destekleyen platform çalışanlara ilişkin bilgiler, referanslar, iş başarılarını duyurabilme şansı sunar.

İşe yarar pazarlama çözümleri – Şirketinizin pazarlama çalışmalarını burada da başarıyla yürütebilirsiniz. Çeşitli reklam modelleri oluşturmanıza yardımcı olan araçları sayesinde metin reklamları (Text Ads), sponsorlu e-posta (Sponsored e-Mail) ve sponsorlu içeriklerinizi (Sponsored Content) geniş kitlelere duyurabilirsiniz.

Sales Navigator özelliği – Ücretli sunulan bu özellikle Premium kullanıcılar satış stratejilerini geliştirmeyi kolaylaştırabilir. Bu sayede herhangi bir LinkedIn kullanıcısına mesaj atabilmeyi sağlayan InMail özelliği, müşteri adaylarını kaydedebilme, gelişmiş arama imkanı, müşteri adayı önerileri ve satış bilgilerini kullanır.

O zaman işe, bir an önce LinkedIn şirket sayfası açmak ile başlayabilirsiniz.

LinkedIn Şirket Hesabı Nasıl Açılır?

LinkedIn’de firma sahibinin kişisel sayfası yerine kurumsal hesap açmak çok daha faydalı olabilir. Bunun için business.linkedin.com/marketing-solutions/linkedin-pages adresine girdikten sonra “Create Your Page” butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan Vitrin Sayfası, Şirket, Eğitim Kurumu seçenekleri arasından “Şirket”i seçin. Tüm bilgileri eksiksiz olarak girip kapak fotoğrafı bölümüne firma logosu ve şirket kültürünü yansıtan banner tasarımınızı ekleyin; dilerseniz profil resmine logonuzu yükleyebilirsiniz.

LinkedIn şirket hesabınızdaki kapak fotoğrafı 1128 x 191, şirket logosu 300 x 300, banner 646 x 200, blog gönderilerindeki öne çıkan görsel 1200 x 647 pixel boyutlarında olmalıdır. LinkedIn kurumsal hesabınızda aşağıdaki birkaç ayarlamayı yapmak, daha çok öne çıkmanıza yardımcı olabilir:

  • Şirket kültürünü yansıtan kurumsal bir banner, kapak fotoğrafı bölümünde mutlaka olsun.
  • Açıklama bölümünde şirket felsefesi ve faaliyetlerini anlatan etkili bir kısa paragraf yer almalıdır.
  • Arama sonuçlarında görünür olma şansını artıran 3 hashtag ekleme hakkını kesinlikle kullanın.
  • Farklı dilleri konuşan hedef kitleniz varsa veya diğer ülkelere de satış yapıyorsanız o dillerdeki sayfa versiyonlarının bulunması faydalı olur.
  • Ofis ve varsa şubelerinizin konumunu sayfanıza ekleyin.
  • Web siteniz de varsa sayfaya ekleyeceğiniz link trafik artışına katkı sağlayacaktır.
    Url adresiniz sadece firma veya marka adını içersin.

Aşağıdaki BirFatura LinkedIn profilini örnek olarak inceleyebilirsiniz; görüntülemek için görsele tıklayın:

Peki Etkili Bir LinkedIn Şirket Hesabı Nasıl Yönetilir?

İş, LinkedIn kurumsal hesap açmak ile elbette bitmiyor. Uyguladıkça fayda görebileceğiniz bazı noktaları şöyle özetlemek mümkün:

Düzenli paylaşımlar yapın – Yukarıdaki noktalara dikkat ederek düzenlediğiniz sayfanız için diğer sosyal mecralardaki hedef kitlenize yönelik ürettiğiniz içeriklerin benzerlerini üretmeye devam etmeniz gerekecektir. Bununla birlikte LinkedIn onların ilgilerine hitap eden görsel ve video ağırlıklı içeriklere ek olarak gerekiyorsa yazılı metinlere de yer verebilirsiniz. Yayınladığınız gönderilerin rutine dönüşmesi, düzenli aralıklarla olması da son derece önemlidir.

Çalışanlarınızın profili de oldukça önemli – Kurumsal görünüme katkısı olan bir diğer nokta da; LinkedIn kullanıcılarına çalışanlarınıza ait profillerin iyi gözükmesidir. Firmanızdaki açık pozisyonlara başvurmayı düşünenler mutlaka o profillere göz atacaktır.

Reklam kokan paylaşımlardan uzak durmaya çalışın – Ne kadar doğal olursanız o kadar ilgi çekersiniz. Gerek LinkedIn pazarlama araçlarıyla reklamlarınızda gerekse de rutin gönderilerinizde tanıtımların, reklam hissiyatı uyandıran görsel ve metinlerden ziyade, faaliyet alanınız ile alakalı olarak sosyal sorumluluk projeleri, eğlenceli, faydalı, sektörel gelişmeler gibi temalarda olmasına dikkat edin.

Sektörünüz ve hedef kitleniz ile ilgili gruplarda bulunun – Şirket sayfalarının LinkedIn gruplarına erişim yetkisi yoktur. Şirket yetkilisi veya sahibinin bu gruplarda yer alarak aktif olmasını sağlayın.

Sayfanızı takip etmesi için bağlantılarınıza davet gönderin – Mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaştıkça takipçi sayınız da artacaktır.

Dolayısıyla ister ücretli pazarlama modelleriyle reklam veriyor olun ister sadece platformda var olarak paylaşımlarınız ile dikkat çekin; LinkedIn işletme olarak mutlaka yer almanızda fayda olan dijital kanalların başında geliyor.

BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: