Bir Fatura İle Başlayın.

Shopify Nedir, Ne İşe Yarar?

Shopify Nedir, Shopify ile Neler Yapılabilir

Shopify, web sitenizi tek başına kurmaya imkan tanıyan bir e-ticaret yazılımı. e-Ticaret altyapısı mı, sadece pazar yeri mi ikilemine düşenler için oldukça pratik olması dünya çapında 170’ten fazla ülkede var olmasını sağlarken Sennheiser, Nestle gibi dev markaların bile e-ticaret platformu tercihleri arasında yer alıyor. Diğer e-ticaret altyapılarına kıyasla oldukça kolay kurulum özelliği olmasının yanı sıra kişilerin web sitelerini yazılım bilgisi gerekmeden oluşturmasına yardımcı oluyor.

Aynı zamanda bulut tabanlı olması sayesinde hosting, sunucu vb. web sitesi ihtiyaçlarını ortadan kaldırıyor. Türkiye’de de yaygın kullanıma sahip Shopify 600 binden fazla kullanıcısıyla markasını büyütmek isteyen e-ticaretçilerin odağı haline gelmişken biz de platform hakkında eriştiğimiz bilgileri ve Shopify ile neler yapılabileceğini anlattık.

Kuruluş hikayesi ile dikkat çeken Shopify ilk olarak Kanada’da 2004’te kurulmuştu. Scott Lake, Tobias Lütke, Daniel Weinand adındaki kayak tutkunu üç arkadaşın Snowboard ekipmanlarını internetten satma girişimleriyle başlayan hikaye, kendilerini o zamanki hiçbir e-ticaret altyapısı tatmin etmeyince; açık kaynaklı Ruby on Rails kullanarak Snow Devil’s isimli online mağazalarını kurmalarıyla devam etti.

Zaman geçtikçe kendileri gibi pek çok satıcının aynı durumda olduğunu fark etmeleri Shopify şirketinin temelini atmalarını sağladı. Bu günlere başarıyla gelen şirket, kullanıcılara hazır paketler sunmakla birlikte bir e-ticaret sitesinde olması gereken tüm ihtiyaçları içerir. Herhangi bir teknik bilgi olmadan kurulabileceği için büyümek isteyen işletmelere son derece uygundur.

Shopify ile Neler Yapılabilir?

Altyapının en önemli özelliklerinden biri SSL sertifikası, hosting ve sunucu kiralama ihtiyacını ortadan kaldırması. Dolayısıyla bulut tabanlı yazılımı kendi web sitesinden giriş yapıp dakikalar içerisinde mağazanızı oluşturabilirsiniz. İşletme ihtiyaçlarına göre farklı özellikler içeren ücretli hazır paketlerden birini seçip aylık ve yıllık ödeme planları oluşturmanız yeterlidir. İstediğiniz alan adını satın alıp kullanabileceğiniz gibi var olan adresi sürdürebilir veya Shopify aracılığıyla da alabilirsiniz. Öte yandan 14 günlük ücretsiz deneme hakkı sayesinde kurulum yapıp sistemi denerken satış yapmanız bile mümkün.

Ayrıca ücretli paket satın aldığınızda, süre sona erdikten sonra kullanmaya başlarsınız. Bununla birlikte Türkiye’ye ek olarak Avrupa dahil yaklaşık 170 ülkeye satış yapabilirsiniz. Türkiye’de desteklenmeyen Shopify Payments adı verilen kendi ödeme sistemiyle diğer ülkelere açılabilirken, diğer Garanti vb. yerli sanal pos firmalarıyla anlaşarak ülke içindeki ödemeleri alabilirsiniz. Biraz da paketlerden bahsetmek gerekirse Basic, Shopify ve Advanced olarak 3 farklı paket sunan platform işletmelere özel alternatif çözümler de üretir. Bu çözümler arasında Starter, shopify plus ve commerce components yer alır.

  • Basic, Shopify, Advanced paketlerdeki özellikler tamamen işletme büyüklüklerine göre derecelendirilmiştir:
shopify-temel-paket-ozellikleri
  • Ayrıca sosyal medya, farklı ticaret modelleri gibi gereksinimlere karşı aşağıdaki alternatif çözümleri de sunar:
shopify-alternatif-paketler

Shopify Avantajları/Dezavantajları

Sunduğu avantajlar bakımından yeni ve orta ölçekli işletmelere pratik özellikler sunduğu dikkat çekiyor; avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bulut tabanlı yazılım olması sayesinde yalnızca internet bağlantısı ile kullanılabilir.
    Yazılım, grafik tasarım vb. teknik bilgi gerektirmeden yönetilebilir.
  • Modüller yardımıyla dijital pazarlamaya yapmaya uygundur.
  • Sahip olduğu arayüzler, web site temaları oldukça çeşitli ve güzel görünüme sahiptir.
    Hosting ve sunucuya ihtiyaç yoktur.
  • Dropshipping için idealdir.
  • Sınırsız kişiselleştirme özelliğine ek olarak mobil uyumludur.
  • Teknik destek anlamında yeterli hizmet sunar.
  • Tek başına web sitesi yönetme imkanı tanır.

Oldukça az olsa da birkaç dezavantaj barındırır:

  • Yeni kurulan ve orta ölçekteki işletmeler için kısmen daha uygundur.
  • Tercih edilen paketlerin dışındaki ek özellikler başka modüllerin satın alınmasıyla mümkün olduğundan maliyetleri artırabilir.

Shopify Nasıl Kullanılır?

Web sitesine giriş yapıp kullanıcı hesabı açarak hemen kullanmaya başlayabilir, 14 günlük ücretsiz deneme sürümü ile test etmeyi tercih edebilirsiniz. Hesap açtıktan sonra sistem sizi uygulamanız gereken adımlar konusunda başarıyla yönlendirecektir, ayrıca Türkçe dil desteği bulunması sayesinde anlaşılır bir şekilde yönetebilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak bir e-ticaret web sitesine sahip olmak mümkündür:

  • Kayıt işlemi sona erdikten sonra karşınıza gösterge tablosu çıkacaktır; buradan hangi basamakların eksik olduğunu görebilirsiniz.
    Tema ve şablon seçin.
  • Ürünlerini ekledikten sonra kategorilerinizi belirleyin.
  • Ödeme ayarlarını yapın.
  • Alan adı ekleyin.
  • Siteyi yayına alın.

Her e-ticaret altyapısının kendine göre birçok artı/eksi yönleri mevcutken, günümüz şartlarında markanıza uygun bir web sitesi oluşturmak eskiye nazaran oldukça kolaylaştığı dikkat çekiyor. Ancak e-ticarette fatura gönderme zorunluluğu dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta. Shopify entegrasyonu kullanarak hem Shopify’da hem de var olduğunuz tüm dijital platformlardaki müşteri faturalarını otomatik gönderme kolaylığı sunar. Uygun fiyatlı entegrasyon özelliklerini 30 gün ücretsiz kullanarak test edebilirsiniz.

BirFatura kullanarak tüm faturalandırma işlemlerini otomatik yapın.

BirFatura’nın avantajlarını hiçbir ücret ödemeden 30 gün boyunca bizzat deneyimleyin. Memnun kaldığınız taktirde abonelik ve kurulum işlemlerini başlatmak için size bir telefon araması ya da bir e-mail kadar yakınınızdayız!

BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: