Bir Fatura İle Başlayın.

Hepsiburada Mağaza Açmak için Gerekenler

Hepsiburada Mağaza Açma Rehberi

Türkiye’nin öncü e-ticaret pazar yerlerinden biri olan Hepsiburada, 250 milyondan fazla aylık ziyaretçisi ve 39 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla hem pazar payının güçlenmesine hem de dijital alışverişin daha konforlu olmasına katkıda bulunur. Aynı şekilde e-ticarette büyümek isteyenlerin de ilk tercihleri arasında bulunan Hepsiburada mağaza açmak için gereken tüm uygun şartları girişimcilere sunar. Hepsiburada’da satıcı olmak isteyenler web sitesi üzerinden hesap açıp online başvuru yaparak hızlı gelir elde etme imkanı bulabilir. Bu amaçla Hepsiburada satış yapmak için gerekenleri ve nasıl satıcı olabileceğinizi içeren bir rehber hazırladık.

Hepsiburada mağaza başvurunuzun olumlu sonuçlanması, öncelikle istenen belgeleri eksiksiz yüklemenize bağlıdır. Satıcı hesabı açtıktan sonra Hepsiburada’da satış yapmak için gerekli belgeleri aşağıdaki tabloda görebilirsiniz:

hepsiburada mağaza açmak için gerekli belgeler

Yukarıdaki belgelerin dijital formatlarda sisteme yüklenmesini isteyen platform, belgelerin fiziki kopyalarını ayrıca kargolamanızı talep etmez. Ancak Hepsiburada mağaza sözleşmesini ve EK 3 Pazaryeri formundaki sarı alanları eksiksiz doldurup hem kaşeli hem de imzalı olarak, imza sirkülerinin noter onaylı olarak, son 1 yıllık vergi levhası, 6 aylık faaliyet belgesi ve vergi levhasındaki bilgiler ile tutarlı olan ticari sicil gazetesini Hepsiburada mağaza paneline yüklemenizi ister. Bununla birlikte şahıs firmalarının yoksa ticari sicil gazetesi ve faaliyet belgelerini yüklemeleri zorunlu değildir. Öte yandan satıcı başvurusu yapmadan önce aşağıdaki Hepsiburada mağaza açma şartlarını taşımanız gerekir:

  • Hepsiburada’da satış yapanların şahıs, anonim gibi herhangi bir şirket türünden birine sahip olma zorunluluğu bulunur.
  • mağaza açmak için gerekenlerden biri de vergi mükellefi tanımına uygun olmaktır; Vergi Usul Kanununa göre ticari faaliyetlerden kazanç elde ederek vergi borcu ödeme yükümlülüğü olmalıdır.

Hepsiburada’da Mağaza Nasıl Açılır?

Hepsiburada’da satış yapmak için ilk önce satıcı hesabı açmalısınız, ardından belgeler ve firma bilgilerinizi girip başvuruyu tamamlayarak ürünlerinizi yüklemeye hazır duruma gelebilirsiniz. Dolayısıyla Hepsiburada’da mağaza açmak gerekenler hazırsa yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır. Belgelerinizi bilgisayara kaydettikten sonra adım adım Hepsiburada satıcı hesabı nasıl açılır aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz:

  1. Hepsiburada satıcı portalına anasayfanın sağ üst köşesindeki “Hepsiburada Satıcı Ol” sekmesinden veya direkt olarak Hepsiburada Mağaza Girişi Merchant linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz:
hepsiburada-magaza-acmak-icin-ne-yapilir

2. Buradan “Yeni Başvuru” sekmesine tıklayıp satıcı tipini seçin: Platform e-ticarette markasını büyütmek isteyen işletmelere Standart, %51 ve üstü hisseye sahip kadın girişimciler ve yöresel üretim yapan üreticiler için HepsiTürkiye’den olmak üzere 3 seçenek sunar. 

hepsiburada-da-satici-olmak-icin-gerekenler

3. Satıcı tipini seçtikten sonra mağaza adı, e-posta adresi ve şifre belirleyerek ilerleyin. Karşınıza aşağıdaki ekran çıkınca ilk önce mağaza yetkilisinin bilgilerini girip “Devam Et” tuşuna basın ve vergi kimlik numarası, şirket türü gibi şirket bilgilerini eksiksiz girin, şahıs şirketi ise T.C. kimlik numarasını girip “Başvur” butonuna tıklayın.

hepsiburada-magaza-basvuru
hepsiburada-satici-nasil-olunur

4. Artık satıcı hesabınız açılmış olsa da mağazanız resmi olarak aktif olmaz, bu nedenle hesabınıza giriş yapıp “Üyelik Bilgilerini Tamamla” butonuna basarak geri kalan tüm bilgileri doldurduktan sonra evrakları yüklemeniz istenir.

5. Hepsiburada evrak yükleme işlemi yapmadan ürünlerinizi yüklemeye ve dolayısıyla satışa başlamaya yetki vermez. Panelin sol tarafındaki mağaza adınızın bulunduğu sekmeye tıklayın; Belgelerim kısmına gelerek evraklar ve sözleşmeleri yükleyin. Başvurunuz platform yönetimine iletilir ve incelemeye alınır. Birkaç gün sonra e-postayla bilgilendirilirsiniz. Onaylanır onaylanmaz ürün yükleme aşamasına geçip satışaya başlayabilirsiniz.

NOT: Sözleşmeyi dikkatle incelemeniz komisyon kesintileri ve satıcı cezaları hakkında fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Platform kurallarına uyulmaması halinde ve ihallerde ne tür işlemler uygulanacağını “Hepsiburada Cezaları Nelerdir?” konulu yazıdan öğrenebilirsiniz.

Hepsiburada mağaza açmak isteyen satıcıların merak ettiği diğer sorular ise şöyledir:

Hepsiburada Mağaza Açmak Ücretli mi?

Hepsiburada mağaza ücreti, üyelik aidatı, kira vb. ödemeler talep etmez; mağaza açma, ürün yükleme dahil tüm işlemleri ücretsiz gerçekleştirebilirsiniz. Platform sadece yaptığınız satışlardan komisyon, hizmet ve işlem ücreti gibi kesintiler yapar. Bununla birlikte tüm kesintiler tarafınıza fatura edilir. “Hepsiburada Komisyon Oranları Ne Kadar?” başlıklı içerik komisyonlar hakkında fikir edinmenize yardımcı olabilir.

Hepsiburada’da Satış Yapmak için Şirket Gerekli mi?

Hepsiburada’da mağaza açmayı planlayan girişimcilerin bir vergi dairesine kayıtlı olmaları, yani vergi mükellefi tanımına uyuyor olmaları gerekir. Bu nedenle anonim, limited, şahıs gibi herhangi bir şirket türünden birinde faaliyet göstermelidir.

Hepsiburada Mağaza Açmak Avantajlı mı?

Pazar payı açısından Trendyol’dan sonra ikinci büyük e-ticaret platformu Hepsiburada yıllardır hem tüketiciler hem de satıcıların güvenini kazanmıştır. Üst düzey marka bilinirliği, kolay kullanıcı arayüzü, yüksek ziyaretçi sayısı gibi avantajları sayesinde Hepsiburada satış yapmak için uygun bir seçimdir. Oldukça pratik olan Hepsiburada mağaza yönetimini, operasyonel süreçleri yürütmeye yetkin bir satıcı kolaylıkla yapabilir. Aynı zamanda uygun komisyon oranları kategoriye göre değişiklik gösterse de yöresel ürünler, süpermarket ve diğer kategorilerde iş ortaklarına uygun seçenekler sunar. Bunlardan biri de kadın girişimcilere sağladığı kolaylıklardır.

Birçok pazar yeri gibi Hepsiburada da, satıcıların müşterilerine sipariş sonrası fatura kesmeyi zorunlu kılar, bu nedenle e-arşiv fatura mükellefi olmanız son derece önemlidir. Bununla birlikte faturalarınızı otomatik kesip anlaşmalı kargonuzun barkodlarını yazdırmak için Hepsiburada entegrasyonu kullanmak da işlerinizi kolaylaştıracaktır. Uygun fiyatlı kontör ve üyelik ücretleri ile BirFatura Hepsiburada entegrasyonunu hemen denemeye başlayabilir, üstelik 30 gün süreyle ücretsiz kullanabilirsiniz:

BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: