Bir Fatura İle Başlayın.

Kargo Yönetim Programı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Kargo Yönetim Programı: Birden Çok Kargo Firmasıyla Kolay Çalışın

Kargo yönetim programı e-ticaretin artan potansiyelini başarıyla karşılıyor. Pazar yeri, e-ticaret sitesi derken artık birçok işletmenin birkaç tane online mağazası olabilir. Buna ek olarak bazı pazar yerlerinde aynı anda farklı kargo firmalarıyla anlaşma yapmak durumunda kalmanın yanı sıra, kendi e-ticaret sitenizde de müşteri memnuniyeti adına en az iki anlaşma yapmak gerekebilir. Hele bir de her lojistik firmasıyla olan kurumsal hesabınızı tek tek açıp siparişleri takip etmek zamanla imkansız hale gelir. Kargo yönetim programı ile hem işlerinizi zorlanmadan halledebilir hem de operasyonel kaliteyi artırabilirsiniz. İşte buradan hareketle sayısız kargo şirketini entegre edebileceğiniz programı kullanmanız oldukça faydalı olacaktır.

Kargo Yönetim Programı Neden Gerekli?

Kargo yönetim programı, bir işletmenin kargo ve lojistik süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetmesine yardımcı olan bulut tabanlı çözümdür. Büyük veya küçük fark etmeksizin işletmelerin lojistik operasyonlarını daha verimli ve düzenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olabilir. İşletmelerin ihtiyaçlarına ve büyüklüğüne göre farklı kargo yönetim yazılımları mevcuttur. Seçim yaparken işletmenizin özel gereksinimlerini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Programı kullanmak için ise, ilgili firma veya firmalarla anlaşmanızın olması yeterlidir. Kargo entegrasyonları olmadığında çalıştığınız her firmaya vereceğiniz kargoların takibi bir hayli zorlaşacaktır.

Bu yazılımlar sayesinde siparişlerinizin uçtan uca takibi yapılabilir. e-Ticaret sitesi veya pazar yeri mağazalarınıza gelen siparişler, yazılım paneli üzerinde görüntülenir. Ardından tedarik ve hazırlık aşaması tamamlanan siparişlere ister tek ister toplu olarak kargo barkodu yazdırabilirsiniz. Elektronik fatura mükellefi iseniz faturaları üzerine barkodlarıyla yazdırıp gönderebileceğiniz gibi, değilseniz faturasız kod özelliğini de tercih etmeniz mümkündür. Kargo personeline siparişler teslim edildikten sonra üzerindeki barkodlar, firmanın sistemine aktarılarak müşterileriniz bilgilendirilmeye başlar.

Kargo Yönetim Programı Nasıl Kullanılır?

Anlaşmalı firma veya firmalarınızı sisteme entegre ettikten sonra e-ticaret sitesi ve pazar yeri mağazalarını da eklediğiniz zaman siparişlerin operasyonel takibini yapmaya başlayabilirsiniz. Dolayısıyla önce mağazaları eklemeniz gerekir. e-Ticaret ve pazar yeri mağazalarını nasıl entegre etmeniz gerektiğini Pazaryeri Entegrasyonu ve e-Ticaret Entegrasyonu sayfalarından öğrenebilirsiniz. Oldukça kolay kullanılan programa kendi belirlediğiniz kullanıcı adı veya e-posta ve şifreniz ile giriş yapmanız yeterlidir.

En yaygın ve köklü firmalardan biri olması sebebiyle örnek olarak Aras Kargo’yu panele nasıl entegre edeceğinizi anlattık; diğer firmaları da benzer şekilde ekleyebilirsiniz. Aras’ın dışında şu anda 19 farklı şirketi de kullanabilirsiniz. Bunların arasında Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, HepsiJET, Sendeo başta olmak üzere daha küçük lojistik şirketleri de yer alır. Mağazalarınızı ekledikten sonra aşağıdaki adımları takip ederek kargo şirketlerini ekleyebilirsiniz:

kargo-yonetimi-programi-nasil-kullanilir
  • Panelin sol tarafındaki menüde yer alan “Kargo Entegrasyonu” başlığına gelip altında açılan “Kargo Ayarları” kısmına tıklayın.
birfatura-kargo-yonetim-programi
  • Açılan sayfa üzerinde firma logoları arasından Aras Kargo’nun üzerine gelip “Düzenle” tuşuna basın. Karşınıza çıkan aşağıdaki pencerede gerekli yerleri firma ile görüşerek öğrenebilirsiniz.
kargo-yonetim-programi-kullanimi
  • Öncelikle “Servis Kullanıcı Adı” ve “Servis Şifresi” bilgilerini öğrenmek için şubenize başvurun. Setorder için APİ bilgisi almanız gerektiğini belirttikten sonra bilgiler birkaç gün sonra iletilecektir.
  • Bilgiler geldikten sonra Aras Kargo kurumsal hesabınıza esasweb.araskargo.com.tr/ linkine tıklayarak giriş yapın. Firmanızdan aldığınız web servis kullanıcı adı ve şifresi ile paneli açıp “Entegrasyon” sekmesindenki “XML Servisleri” bölümünden “Xml Servislerini kullanmak için kayıt olmak” istiyorum” butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan formu doldurduktan sonra “Service Method” kısmındaki GetQueryJSON’u seçerek kaydedin.
  • Sonrasında kargo yönetim panelinde açtığınız alana Aras’tan aldığınız servis kullanıcı adı, şifre, web servis kullanıcı adı, şifre, müşteri kodu bilgilerini eksiksiz olarak kopyalayıp ilgili yerlere yapıştırın.
  • “Kaydet” tuşuna basıp bitirmeden önce kargo barkodlarını ayrıca almak isterseniz “Kargo Barkodunu Ayrıca Almak İstiyorum” kutucuğunu işaretleyin.
  • Kargoya verilen siparişlerin takip numaralarının müşterilere otomatik gitmesi için “Müşteriye Takip No SMS Olarak Bildirilsin” ve hangi mağazalarınızda Aras ile gönderim yapılacak ise “Hangi Mağazalardan Gelen Siparişler için Aras Kargo Kullanılacak” başlığı altında açılan mağaza isimlerini seçin.
  • Son olarak en alttaki “Kaydet” tuşuna bastığınız zaman entegrasyon tamamlanmış olacaktır.

Gördüğünüz gibi BirFatura kargo yönetim programıyla siparişlerinizin operasyonel takibini kolaylıkla yapabilmeniz sayesinde müşterilerinizi memnuniyet oranını artırabilirsiniz.

Siz de BirFatura’yı Bütün Satış Kanallarına Bağlayın, Operasyonu Tek Yerden Yönetin!

BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: