Bir Fatura İle Başlayın.

Shopier Nedir, Shopier’de Satış Yapmak Hakkında Her Şey

Shopier'de Nasıl Satış Yapılır, Bunları Okumadan Başlamayın

Aklınızda web sitesi açmadan, zaman alan prosedürlerle uğraşmadan e-ticaret yapma fikri varsa Shopier, en pratik seçeneklerden biri olabilir. Shopier satış yapmak isteyenlere “Senin e-Ticaretin” mottosuyla 2014’ten bu yana oldukça sadeleştirilmiş, kolay e-ticaret altyapısı sunuyor. Kullanımı kolay arayüze sahip web sitesinde hesap oluşturarak hem ücretsiz hem de kişişelleştirebileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Ayrıca kapıları geliştiricilere sonuna kadar açık bir uygulama mağazası da bulunuyor ki; satıcılar buradan, dükkanları için gerekli olan özellikleri oradan hemen mağazasına kurarak e-ticarete tamamen adapte olabilir. Bu sebeple, Shopier’ı biraz tanıttıktan sonra, Shopier nasıl kullanılır, mağaza açmak için bilmeniz gereken noktaları açıkladık.

Shopier kısaca, yazılım altyapısı bütünüyle yerli, Türkiye’de kurulan bir e-ticaret çözümüdür. Özetle, hem bireysel hem de kurumsal satıcıların satış yapmasına imkan tanımasına ek olarak, sanal POS gereksinimini ortadan kaldırarak kredi ve banka kartı ile ödeme almanızı sağlayan hazır ödeme yapıları, üç farklı güvenilir kargo şirketi ile olan anlaşması ile lojistik ihtiyacını da gideren, size özel bir dükkan sayfasında ürünlerinizi listeleyebileceğiniz ve istediğiniz yerden satmanızı da kolaylaştıran özellikleriyle, neredeyse bir e-ticaret sitesinde bulunan tüm öğeleri içerir.

Böylelikle minimum maliyetlerle oluşturduğunuz e-ticaret mağazanızı ziyaret eden potansiyel alıcılar kullanımı kolay web sitesinden alışveriş yaparken güvenli ödeme ve taksitli alışveriş imkanı bularak Shopier güvencesiyle sipariş vermiş olurlar. Ayrıca siparişlerinizi Yurtiçi, MNG ve PTT Kargo ile gönderirseniz kargo anlaşması yapmanıza da gerek kalmıyor. Buradan siz ve müşterileriniz siparişlerinin durumunu kolay takip ederek sorunsuz iade yapabiliyor. Bu firmalar ile gönderdiğiniz kargolar sipariş tutarından otomatik düştüğü için kargo şubesine ekstra ödeme yapmanıza gerek yoktur.

Shopier Ücretli mi?

Shopier mağaza açmak isteyen kişilere tamamen ücretsiz dükkan açma hizmeti sunar. Ücretsiz üyeliğe ek olarak, listelediğiniz ürünleriniz için ürün başına ücret ödemezken aylık ödemeler ve gizli ücretler de alınmaz. Özetle satış başına Shopier komisyon, işlem ücreti, KDV kesintisi ve kargo ücreti dışında herhangi bir ödeme yapmazsınız. Bununla birlikte müşterileriniz taksitli ödemeyi seçerse taksitli işlemler ek ücrete tabidir. Alınan tahsilatlarda da kurumsal ile bireysel satıcılar arasında fiyat farkı uygulanmaz.

Shopier için Şirket Gerekli mi?

Shopier mağaza açmak isteyen kişilere şirket olma şartı koymamıştır. Bu sebeple hem vergi mükellefi olmayan tüketiciler hem de herhangi bir şirket türünde faaliyet gösteren işletmelerin satış yapmasına imkan tanır. Bununla birlikte Shopier vergi cezası konusu da dükkan sahiplerinin aklını karıştıran bir diğer sorudur. Hiçbir sanayi tipi üretim makinesi olmadan, tamamen kendi el emeğiniz ile ortaya çıkardığınız ürün veya hizmetleri; yıllık asgari ücretin toplam brüt kazancını aşmadığı sürece KDV sebebiyle gelir vergisi ödeme zorunluluğu yoktur. Bu durum al-sat yapılan satış modellerinde geçerli değildir.

Şirket Kurmadan e-Ticaret Mümkün mü?” ve “Instagram’dan Satış Yapmak için LinkleSat” başlıklı içeriklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Nitekim; e-ticarete girmeyi planlıyorsanız, koşul farketmeksizin bir şahıs işletmesi kurarak hem sürpriz cezalar ile karşılaşmamak hem de kazancı sınırlamadan ilerlemek adına süreci garanti altına almış olmanız daha sağlıklı olabilir.

Shopier Komisyon Oranları Ne Kadar?

Komisyon oranları ile hizmet bedelleri 15000 TL altı ve üstü aylık sipariş tutarlarına bağlı olarak farklı ücretlendirmeye tabidir. Aylık sipariş tutarı 15000 TL altında ise yurt içi siparişlerde %4.99 komisyon + 0.49 TL işlem ücreti + bu iki tutarın toplamının %20 KDV’si kesinti yapılır. Shopier yurt dışı satışlar 15000 TL üstü olduğunda bu oranlar %5.99 + 0.49 TL + KDV olarak değişir. Aynı zamanda Shopier komisyon oranı 2023 ve ilerleyen yıllarda güncellenmesi sebebiyle artış gösterir. Dolayısıyla satıcı hesabınızdaki “Ücretlendirme” bölümünden takip etmek çok daha sağlıklı olacaktır. Aşağıdaki tabloda güncel komisyon oranlarını görebilirsiniz:
shopier-komisyon-oranlari

Bunları Unutmayın: Yukarıdaki tutarlar yılda en az 1 kez güncelleneceğinden sürekli artış gösterir. Ayrıca bu ücretlere KDV dahil değildir. Yurt dışından gelen Amerikan Express kartlarla yapılan alışverişlerde işlem ücretine ek %1.75 daha tahsil edilir. Ayrıca taksitli ödemelerde vade farkını müşteriler öder.

Shopier Komisyon Hesaplama

Mağazadaki net kazancı hesaplamak adına siparişlerinizin paketlenmiş halinin desi değerini hesaplamanız gerekir. Platformun anlaşmalı kargolarından birini kullanıyorsanız siparişlerinizinden yapılan komisyon, işlem ücreti ve KDV kesintilerine kargo ücreti de dahil olup otomatik düşer. Bu sayede hesabınıza aktarılan tutar aslında net kazancınız olur. Kargo ücretlerini de panelinizin sağ üst köşesinde mağaza adınızın bulunduğu sekmede “Ücretlendirme” bölümünde görebilirsiniz. Komisyon ve işlem ücretleri, aylık sipariş tutarlarına göre alındığı için örnekle açıklamak daha anlaşılır olacaktır. O zaman o ay 15000 TL’nin üzerinde satış yapmadığınızı farzedin. Buna ek olarak bir sipariş tutarınızın da 1000 TL olduğunu düşünün.

 

15000 TL altı tutarlar için %4.99+0.49 TL+%20 KDV olması nedeniyle; ilk önce 1000×%4.99 sonucunu 49.9 TL hesaplamalısınız. 49.9 TL’ye işlem ücreti olan 0.49 TL’yi eklediğinizde 49.9+0.49=50.39 TL çıkar. 50.39 TL’nin %20 KDV’si ise 10.07 TL’dir. Yani o siparişten kargo ücreti hariç 1000-(49.9+0.49+10.07)=60.46 TL kesinti yapılır. Böylece o siparişten 1000-60.46 TL=939.54 TL kar etmiş olursunuz. Kargo ücretini siz ödüyorsanız ve Shopier anlaşmalı kargo olarak PTT, MNG veya Yurtiçi Kargo’dan birini seçtiyseniz ilgili desiye karşılık gelen ücretini de düşüp verdiğiniz banka hesabına her Çarşamba aktarır.

Shopier Nasıl Satış Yapılır?

Satış yapmanız basit arayüzü sayesinde oldukça kolaydır. Hesap oluşturma ve izleyeceğiniz bütün adımları anlaşılır bir şekilde yönlendirmenizi sağlayan kullanıcı paneli ile karşılaşırsınız. Shopier hesap açmak için öncelikle Shopier web sayfasına giriş yapın. Sayfanın sağ üst köşesindeki “Ücretsiz Kayıt Ol” butonuna basarak hesap oluşturun. Üyelik bilgilerini eksiksiz yazdıktan, banka hesap numarasını da belirttikten sonra satacağınız ürün veya hizmetin ne olduğunu ayrıntılı açıklayın.

Çeşitli sosyal medya hesaplarında ve başka web sitelerinde ürünleriniz satışta ise onların da linklerini mutlaka ekleyin. Site yönetiminin verdiğiniz bilgileri detaylı incelemesi sebebiyle bu bilgileri vermeniz çok önemlidir. Son olarak “Tamamla” simgesine tıkladığınızda aşağıdaki ekran karşınıza çıkar. Yaklaşık 24 saati bulan inceleme sonrasına mağazanızın onaylanıp onaylanmadığı hesaptaki e-posta adresine gönderilir.

shopier-nasil-satis-yapilir

Hesap Özeti, Ürünler, Siparişler, Tahsilatlar, İadeler, İndirimler, Dükkan Yönetimi, Entegrasyonlar ve Hesap Yönetimi sekmelerinden oluşan oldukça sade bir yönetim paneliyle mağazanızı etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. Hesap özetinde tüm satışlar, kazançlar görüntülenir.

Ürünler

İşe ilk olarak ürünlerinizi ekleyerek başlayabilirsiniz. “Ürünler” sekmesine tıklayıp “Ürün Listeleme”ye girin. Ürün görselleri 1000×1000 pixel boyutunda olmalıdır.  Ardından ürün adı, açıklaması, fiyat, stok, para birimi, kargonun alıcı veya satıcı ödemeli olup olmadığını mutlaka yazın. Ürünlerin beden, boyut vb. değişkenleri var ise Varyasyon&Opsiyon Seçimi alanından belirleyebilirsiniz. Kategori belirlemek için sol menüdeki “Dükkan Yönetimi”→Kategori Ayarları alanından yapabilirsiniz.

shopier-nasil-satis-yapilir_

Dükkan Yönetimi

Potansiyel müşterilerinizin ilgisini ilk çekecek alanın dükkanınız olması nedeniyle ürünleri ekledikten sonra dükkanınızın görünümünü düzenlemek en doğru adım olacaktır. Dükkan Yönetimi sekmesinden “Dükkan Seçenekleri” alanına tıklayın; dükkanın adı, başlığı, slogan, e-post adresi, telefon, markanızın hikayesi, sipariş onay mesajının eksiksiz bulunması dikkat çekmeniz adına önemlidir. Ayrıca dükkan görüntüleme seçeneklerinde dükkanın açık-kapalı olması, açık-kapalı alışveriş sepeti, mobildeki ürün dizilimi, filtreleme seçeneği, ürün etiketleri, tatil modu vb. özellikleri dilediğiniz gibi ayarlayarak etkili ve kolay bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Logo&Banner bölümü de asla boş olmaması gereken alanlardan bir tanesi. İster profil fotoğrafınız ister mağaza logonuzu kare boyutlarda olmak şartıyla bu alana yükleyin. Banner alanı ise geniş ekranlar ve mobil kullanım için ayrı ayrı yüklenmelidir. Ayrıca yazı tipi rengini de arka plana göre açık veya koyu olarak değiştirebilir, markanızı yansıtan ilgi çekici bir dükkan oluşturabilirsiniz.

shopier-nasil-kullanilir

Shopier İade Nasıl Yapılır?

Müşterinizin ürünü iade etmek istediğinde panelin sol tarafındaki “İadeler” sekmesinden “İade Oluştur” kısmına tıklayın, ardından ilgili sipariş numarasını yazıp verilen kodu müşterinize vererek iade etmesini sağlayabilirsiniz.

Entegrasyonlar

Bu alan Facebook, Instagram vb. sosyal medya hesaplarınız, varsa e-ticaret siteniz ve bulunduğunuz diğer pazar yerleri ile bağlantı kurmanızı sağlayan kısımdır. Ayrıca otomatik sipariş bildirimi almak için buradan aktifleştirmeniz gerekir. Uygulamalar alanında ise mağazanızı geliştirmede işinize yarayan ücretli ve ücretsiz uygulamalar bulunur. Örneğin müşterilerinizin bir ürünü incelerken “Bunları Da Beğenebilirsiniz” alanında diğer ürünlerinizi görmesini isterseniz aşağıdaki uygulamayı Uygulamalar alanından bularak panele kurabilirsiniz. Dijital ürün satanlar için “Dijital Ürün Teslimatı” da kullanışlı bir özelliktir, aynı şekilde indirebilirsiniz. “Ürün Yeniden Stokta” vb. e-ticaret için son derece gerekli özellikleri indirmeniz de son derece faydalıdır.

shopier-uygulamalar

Kurumsal bir satıcıysanız, müşterilerinizin siparişleri için her faturayı sizin düzenleyip göndermeniz gerekir. Shopier entegrasyonu siparişlerinize fatura kesebilmenin yanı sıra kargo, SMS gibi süreçleri de yönetmenize yardımcı olur. BirFatura Shopier entegrasyonunu 30 gün ücretsiz deneyerek kararınızı verebilirsiniz. Üstelik tüm e-ticaret altyapılarıyla uyumlu olmakla birlikte pazar yerleri de dahil tüm online mağazalarınızı tek yerden faturalandırma ve kargo yönetimi kolaylığı sunar.

BirFatura

BirFatura

Tüm pazaryerlerine entegre;
Hızlı, kolay ve güvenli faturalandırma sistemi!

Yazıyı paylaşın: